Zupa pomidorowa pachnąca bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa pachnąca bazylią

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę knorra zalać 500ml wrzątkiem. Rozpuść masło w dużym rondlu Dodać posiekaną cebulę, startą marchew, czosnek drobno pokrojony i smażyć przez 5 minut, aż warzywa będą miękkie, często mieszając.

Krok 2

Dodać puszki pomidorów, bulion, koncentrat, liście bazylii, mini kosteczkę bazylii i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 30 min. Zdjąć z ognia. Doprawić solą, cukrem i pieprzem.

Krok 3

Zmiksować zupę blenderem, ewentualnie partiami tak żeby się nie oparzyć. Nie musi być idealnie gładka, fajnie jak czuć kawałki warzyw. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Przelać do miseczek udekorować liściem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa pachnąca bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej