Ostra zupa pomidorowo paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa pomidorowo paprykowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 litr

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach (termoobieg lub grill) do chwili az skórka będzie czarna i pojawią się bąble. Następnie wkładamy je do garnka, przykrywamy szczelnie workiem foliowym i po 10 minutach obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne.

Krok 2

Wodę z Bulion na włoszczyźnie Knorr i rozgniecionym czosnkiem doprowadzamy do wrzenia a następnie dodajemy zupę pomidorową Knorra i oliwę. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy upieczoną paprykę i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty po czym miksujemy ją blenderem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

Krok 3

Do zupy możemy podać kwaśną śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej