Ostra zupa pomidorowo paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa pomidorowo paprykowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 litr

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach (termoobieg lub grill) do chwili az skórka będzie czarna i pojawią się bąble. Następnie wkładamy je do garnka, przykrywamy szczelnie workiem foliowym i po 10 minutach obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne.

Krok 2

Wodę z Bulion na włoszczyźnie Knorr i rozgniecionym czosnkiem doprowadzamy do wrzenia a następnie dodajemy zupę pomidorową Knorra i oliwę. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy upieczoną paprykę i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty po czym miksujemy ją blenderem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

Krok 3

Do zupy możemy podać kwaśną śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej