
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
1 litr
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach (termoobieg lub grill) do chwili az skórka będzie czarna i pojawią się bąble. Następnie wkładamy je do garnka, przykrywamy szczelnie workiem foliowym i po 10 minutach obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2
Wodę z Bulion na włoszczyźnie Knorr i rozgniecionym czosnkiem doprowadzamy do wrzenia a następnie dodajemy zupę pomidorową Knorra i oliwę. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy upieczoną paprykę i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty po czym miksujemy ją blenderem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Krok 3
Do zupy możemy podać kwaśną śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej