Ostra zupa pomidorowo paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa pomidorowo paprykowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 litr

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach (termoobieg lub grill) do chwili az skórka będzie czarna i pojawią się bąble. Następnie wkładamy je do garnka, przykrywamy szczelnie workiem foliowym i po 10 minutach obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne.

Krok 2

Wodę z Bulion na włoszczyźnie Knorr i rozgniecionym czosnkiem doprowadzamy do wrzenia a następnie dodajemy zupę pomidorową Knorra i oliwę. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy upieczoną paprykę i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty po czym miksujemy ją blenderem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

Krok 3

Do zupy możemy podać kwaśną śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej