Ostra zupa pomidorowo paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa pomidorowo paprykowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

1 litr

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach (termoobieg lub grill) do chwili az skórka będzie czarna i pojawią się bąble. Następnie wkładamy je do garnka, przykrywamy szczelnie workiem foliowym i po 10 minutach obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne.

Krok 2

Wodę z Bulion na włoszczyźnie Knorr i rozgniecionym czosnkiem doprowadzamy do wrzenia a następnie dodajemy zupę pomidorową Knorra i oliwę. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy upieczoną paprykę i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty po czym miksujemy ją blenderem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

Krok 3

Do zupy możemy podać kwaśną śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa pomidorowo paprykowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej