Zupa indyjska z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa indyjska z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

850 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, wymieszaj z imbirem i czosnkiem. Smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

następnie dodaj garam masala i mieszaj 1 minutę.

Krok 3

Marchew pokrój w półplastry i dodaj, gotuj 10 minut.

Krok 4

Dodaj bulion Knorr.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Wsyp fasolkę i ciecierzycę. Gotuj kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej