Składniki
1 sztuka
1 sztuka
850 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, wymieszaj z imbirem i czosnkiem. Smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
następnie dodaj garam masala i mieszaj 1 minutę.
Krok 3
Marchew pokrój w półplastry i dodaj, gotuj 10 minut.
Krok 4
Dodaj bulion Knorr.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Wsyp fasolkę i ciecierzycę. Gotuj kolejne 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej