Zupa indyjska z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa indyjska z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

850 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, wymieszaj z imbirem i czosnkiem. Smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

następnie dodaj garam masala i mieszaj 1 minutę.

Krok 3

Marchew pokrój w półplastry i dodaj, gotuj 10 minut.

Krok 4

Dodaj bulion Knorr.

Krok 5

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Wsyp fasolkę i ciecierzycę. Gotuj kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa indyjska z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej