Zupa ze świeżych ogórków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżka

50 gramów

1.5 litra

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.

Krok 3

Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.

Krok 4

Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kasztanki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej