
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
50 gramów
1.5 litra
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.
Krok 2
Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.
Krok 3
Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.
Krok 4
Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej