Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
50 gramów
1.5 litra
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.
Krok 2
Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.
Krok 3
Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.
Krok 4
Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej