Zupa ze świeżych ogórków

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

600 gramów

50 gramów

20 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

1.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.

Krok 3

Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.

Krok 4

Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej