Zupa ze świeżych ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ze świeżych ogórków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżka

50 gramów

1.5 litra

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.

Krok 3

Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.

Krok 4

Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ze świeżych ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej