
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
50 gramów
1.5 litra
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.
Krok 2
Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.
Krok 3
Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.
Krok 4
Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej