Zupa z faszerowanymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z faszerowanymi ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

7 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Umyj ogórki i z obu stron odetnij końce. Wydrąż w środku.

Krok 3

Zetrzyj korzeń pietruszki z czosnkiem. Dokładnie wymieszaj z wieprzowiną, sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Napełnij ogórki tak przygotowanym farszem. Pokrój na kawałki o grubości około 2,5 cm.

Krok 5

Każdy kawałek zepnij wykałaczką, tak by farsz nie wypadł. Ogórki włóż do gorącego bulionu Knorr.

Krok 6

Dodaj pokrojoną w plastry rzepę i szalotkę Przykryć i gotuj na wolnym ogniu mniej więcej 10 minut.

Krok 1

Zagotuj litr wody z kostką Knorr.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej