
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
7 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Umyj ogórki i z obu stron odetnij końce. Wydrąż w środku.
Krok 3
Zetrzyj korzeń pietruszki z czosnkiem. Dokładnie wymieszaj z wieprzowiną, sosem sojowym i imbirem.
Krok 4
Napełnij ogórki tak przygotowanym farszem. Pokrój na kawałki o grubości około 2,5 cm.
Krok 5
Każdy kawałek zepnij wykałaczką, tak by farsz nie wypadł. Ogórki włóż do gorącego bulionu Knorr.
Krok 6
Dodaj pokrojoną w plastry rzepę i szalotkę Przykryć i gotuj na wolnym ogniu mniej więcej 10 minut.
Krok 1
Zagotuj litr wody z kostką Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej