
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
7 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Umyj ogórki i z obu stron odetnij końce. Wydrąż w środku.
Krok 3
Zetrzyj korzeń pietruszki z czosnkiem. Dokładnie wymieszaj z wieprzowiną, sosem sojowym i imbirem.
Krok 4
Napełnij ogórki tak przygotowanym farszem. Pokrój na kawałki o grubości około 2,5 cm.
Krok 5
Każdy kawałek zepnij wykałaczką, tak by farsz nie wypadł. Ogórki włóż do gorącego bulionu Knorr.
Krok 6
Dodaj pokrojoną w plastry rzepę i szalotkę Przykryć i gotuj na wolnym ogniu mniej więcej 10 minut.
Krok 1
Zagotuj litr wody z kostką Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej