Zupa z faszerowanymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z faszerowanymi ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

7 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Umyj ogórki i z obu stron odetnij końce. Wydrąż w środku.

Krok 3

Zetrzyj korzeń pietruszki z czosnkiem. Dokładnie wymieszaj z wieprzowiną, sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Napełnij ogórki tak przygotowanym farszem. Pokrój na kawałki o grubości około 2,5 cm.

Krok 5

Każdy kawałek zepnij wykałaczką, tak by farsz nie wypadł. Ogórki włóż do gorącego bulionu Knorr.

Krok 6

Dodaj pokrojoną w plastry rzepę i szalotkę Przykryć i gotuj na wolnym ogniu mniej więcej 10 minut.

Krok 1

Zagotuj litr wody z kostką Knorr.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej