Owsianka z gruszką (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka z gruszką (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 plaster

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas, ja czekam ok. 1-2 min.

Krok 2

Podpraż płatki owsiane na suchej patelni. Jeżeli nie chcesz podprażać płatków, dodaj je w przemianie Metalu.

Krok 3

[O] Zagotuj wodę. Dodaj podprażone płatki

Krok 4

[Z] Wsyp pokrojone daktyle, gruszkę pokrojoną w kostkę (razem ze skórą), migały (można przepołowić), wiórki kokosowe, cynamon wg uznania

Krok 5

[M] Wrzuć plasterek imbiru (bez skóry)

Krok 6

[W] Dodaj trochę soli morskiej

Krok 7

[D} Wlej kilka kropel soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

Gotuj na małym ogniu 10-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję owsianki chcesz uzyskać

Krok 10

[Z] Jeśli chcesz po ugotowaniu możesz dodać łyżkę masła (nie margaryny)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bigos z kapusty kiszonej
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej