
Składniki
3 szklanki
1 plaster
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas, ja czekam ok. 1-2 min.
Krok 2
Podpraż płatki owsiane na suchej patelni. Jeżeli nie chcesz podprażać płatków, dodaj je w przemianie Metalu.
Krok 3
[O] Zagotuj wodę. Dodaj podprażone płatki
Krok 4
[Z] Wsyp pokrojone daktyle, gruszkę pokrojoną w kostkę (razem ze skórą), migały (można przepołowić), wiórki kokosowe, cynamon wg uznania
Krok 5
[M] Wrzuć plasterek imbiru (bez skóry)
Krok 6
[W] Dodaj trochę soli morskiej
Krok 7
[D} Wlej kilka kropel soku z cytryny
Krok 8
[O] Dodaj szczyptę kurkumy
Krok 9
Gotuj na małym ogniu 10-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję owsianki chcesz uzyskać
Krok 10
[Z] Jeśli chcesz po ugotowaniu możesz dodać łyżkę masła (nie margaryny)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























