Owsianka z gruszką (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka z gruszką (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 plaster

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas, ja czekam ok. 1-2 min.

Krok 2

Podpraż płatki owsiane na suchej patelni. Jeżeli nie chcesz podprażać płatków, dodaj je w przemianie Metalu.

Krok 3

[O] Zagotuj wodę. Dodaj podprażone płatki

Krok 4

[Z] Wsyp pokrojone daktyle, gruszkę pokrojoną w kostkę (razem ze skórą), migały (można przepołowić), wiórki kokosowe, cynamon wg uznania

Krok 5

[M] Wrzuć plasterek imbiru (bez skóry)

Krok 6

[W] Dodaj trochę soli morskiej

Krok 7

[D} Wlej kilka kropel soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

Gotuj na małym ogniu 10-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję owsianki chcesz uzyskać

Krok 10

[Z] Jeśli chcesz po ugotowaniu możesz dodać łyżkę masła (nie margaryny)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej