Owsianka z gruszką (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka z gruszką (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 plaster

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas, ja czekam ok. 1-2 min.

Krok 2

Podpraż płatki owsiane na suchej patelni. Jeżeli nie chcesz podprażać płatków, dodaj je w przemianie Metalu.

Krok 3

[O] Zagotuj wodę. Dodaj podprażone płatki

Krok 4

[Z] Wsyp pokrojone daktyle, gruszkę pokrojoną w kostkę (razem ze skórą), migały (można przepołowić), wiórki kokosowe, cynamon wg uznania

Krok 5

[M] Wrzuć plasterek imbiru (bez skóry)

Krok 6

[W] Dodaj trochę soli morskiej

Krok 7

[D} Wlej kilka kropel soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

Gotuj na małym ogniu 10-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję owsianki chcesz uzyskać

Krok 10

[Z] Jeśli chcesz po ugotowaniu możesz dodać łyżkę masła (nie margaryny)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej