Owsianka z gruszką (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka z gruszką (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 plaster

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas, ja czekam ok. 1-2 min.

Krok 2

Podpraż płatki owsiane na suchej patelni. Jeżeli nie chcesz podprażać płatków, dodaj je w przemianie Metalu.

Krok 3

[O] Zagotuj wodę. Dodaj podprażone płatki

Krok 4

[Z] Wsyp pokrojone daktyle, gruszkę pokrojoną w kostkę (razem ze skórą), migały (można przepołowić), wiórki kokosowe, cynamon wg uznania

Krok 5

[M] Wrzuć plasterek imbiru (bez skóry)

Krok 6

[W] Dodaj trochę soli morskiej

Krok 7

[D} Wlej kilka kropel soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

Gotuj na małym ogniu 10-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję owsianki chcesz uzyskać

Krok 10

[Z] Jeśli chcesz po ugotowaniu możesz dodać łyżkę masła (nie margaryny)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z gruszką (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej