
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i odfiletuj.
Krok 2
Gˆotuj wraz z pˆłetwami zalej wodą, dodaj obraną i pokrojoną w kostką wˆłoszczyznę oraz posiekaną, podsmażoną cebulę.
Krok 3
Gotuj do miękko˜ci. Kawałˆki ryby osącz i wyrzuć.
Krok 4
Warzywa zmiksuj razem z zupą.
Krok 5
Filety pokrój w paski i gotuj w wywarze przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej