Apetyczna zupa z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna zupa z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i odfiletuj.

Krok 2

Gˆotuj wraz z pˆłetwami zalej wodą, dodaj obraną i pokrojoną w kostką wˆłoszczyznę oraz posiekaną, podsmażoną cebulę.

Krok 3

Gotuj do miękko˜ci. Kawałˆki ryby osącz i wyrzuć.

Krok 4

Warzywa zmiksuj razem z zupą.

Krok 5

Filety pokrój w paski i gotuj w wywarze przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna zupa z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej