
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i odfiletuj.
Krok 2
Gˆotuj wraz z pˆłetwami zalej wodą, dodaj obraną i pokrojoną w kostką wˆłoszczyznę oraz posiekaną, podsmażoną cebulę.
Krok 3
Gotuj do miękko˜ci. Kawałˆki ryby osącz i wyrzuć.
Krok 4
Warzywa zmiksuj razem z zupą.
Krok 5
Filety pokrój w paski i gotuj w wywarze przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej