Marchwiowa zupa - krem z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z marchwii

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion. Ugotować w nim 2 drobno pokrojone marchewki i ziemniaka.

Krok 2

Zmiksować, doprawić do smaku. Dodać jogurt, gotować jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Podawać z pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z marchwiiZupa krem z marchwii

Zupa krem z marchwi sprawdza się jako pyszne danie bez względu na sezon. Z łatwością przygotujesz ją z zaledwie kilku składników. Sekretem jej dobrego smaku jest odpowiedni bulion. W wersji wegetariańskiej przyrządź go jedynie ze świeżej włoszczyzny – pietruszki, pora, selera, marchewki, doprawiając zielem angielskim i liściem laurowym. Jeśli preferujesz mięso, dodaj kawałek wołowiny lub drobiu. Składniki te, ugotowane do miękkości, możesz później wykorzystać do innej potrawy, zrobić z nich sałatkę lub podać do zupy. Do gotującego się wywaru dołącz przede wszystkim drobno pokrojoną marchewkę – jej ilość będzie miała wpływ na intensywność smaku. Opcjonalnie dorzuć także ziemniaka, który zagęści całość. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj je z dodatkiem jogurtu lub kwaśnej śmietany. Zupę krem z marchwi podawaj na ciepło z grzankami, świeżym pieczywem lub groszkiem ptysiowym. Udekoruj ją natką pietruszki lub gałązką koperku. Podkreśl jej smak szczyptą słodkiej papryki i chili. Koniecznie wypróbuj ten przepis.