Marchwiowa zupa - krem z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa krem z marchwii

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion. Ugotować w nim 2 drobno pokrojone marchewki i ziemniaka.

Krok 2

Zmiksować, doprawić do smaku. Dodać jogurt, gotować jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Podawać z pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z marchwii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z marchwiiZupa krem z marchwii

Zupa krem z marchwi sprawdza się jako pyszne danie bez względu na sezon. Z łatwością przygotujesz ją z zaledwie kilku składników. Sekretem jej dobrego smaku jest odpowiedni bulion. W wersji wegetariańskiej przyrządź go jedynie ze świeżej włoszczyzny – pietruszki, pora, selera, marchewki, doprawiając zielem angielskim i liściem laurowym. Jeśli preferujesz mięso, dodaj kawałek wołowiny lub drobiu. Składniki te, ugotowane do miękkości, możesz później wykorzystać do innej potrawy, zrobić z nich sałatkę lub podać do zupy. Do gotującego się wywaru dołącz przede wszystkim drobno pokrojoną marchewkę – jej ilość będzie miała wpływ na intensywność smaku. Opcjonalnie dorzuć także ziemniaka, który zagęści całość. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj je z dodatkiem jogurtu lub kwaśnej śmietany. Zupę krem z marchwi podawaj na ciepło z grzankami, świeżym pieczywem lub groszkiem ptysiowym. Udekoruj ją natką pietruszki lub gałązką koperku. Podkreśl jej smak szczyptą słodkiej papryki i chili. Koniecznie wypróbuj ten przepis.