Zupa szczawiowa z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

217

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

150 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5l wody. Dodaj kostkę Knorr i gotuj wywar warzywny przez 20 minut.

Krok 2

Po tym czasie przecedź wywar i dodaj do niego oczyszczone liście szczawiu.

Krok 3

Po 5 minutach gotowania mocno zmiksuj.

Krok 4

Następnie zagotuj i dodaj śmietanę ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Kiełbasę pokrój w cienkie słupki i posyp nią zupę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej