Zupa szczawiowa z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

150 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5l wody. Dodaj kostkę Knorr i gotuj wywar warzywny przez 20 minut.

Krok 2

Po tym czasie przecedź wywar i dodaj do niego oczyszczone liście szczawiu.

Krok 3

Po 5 minutach gotowania mocno zmiksuj.

Krok 4

Następnie zagotuj i dodaj śmietanę ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Kiełbasę pokrój w cienkie słupki i posyp nią zupę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej