
Składniki
1.5 litra
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
150 gramów
300 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5l wody. Dodaj kostkę Knorr i gotuj wywar warzywny przez 20 minut.
Krok 2
Po tym czasie przecedź wywar i dodaj do niego oczyszczone liście szczawiu.
Krok 3
Po 5 minutach gotowania mocno zmiksuj.
Krok 4
Następnie zagotuj i dodaj śmietanę ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Kiełbasę pokrój w cienkie słupki i posyp nią zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej