Zupa szczawiowa z kiełbasą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 szklanka

150 gramów

300 gramów

1.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5l wody. Dodaj kostkę Knorr i gotuj wywar warzywny przez 20 minut.

Krok 2

Po tym czasie przecedź wywar i dodaj do niego oczyszczone liście szczawiu.

Krok 3

Po 5 minutach gotowania mocno zmiksuj.

Krok 4

Następnie zagotuj i dodaj śmietanę ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Kiełbasę pokrój w cienkie słupki i posyp nią zupę.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Cygańska zupinka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej