
Składniki
3 sztuki
3 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki . Umyć pokroić w drobną kostkę . Zalać wodą i gotować 20 minut.
Krok 2
Ogórki utrzeć na tarce jarzynowej i dodać do ziemniaków .
Krok 3
Zupę rozrobić z odrobina zimnej wody i wlać do garnka . Dorzucić pokrojony koperek. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie 5 minut.
Krok 4
Podawać wlewając juz na talerzu łyżkę śmietanki z osobno podanym groszkiem ptysiowym , który każdy wsypuje sobie po trochę do zupy. Niektórych dziwi podawanie groszku ptysiowego do zupy w której są ziemniaki ale gwarantuję, ze jest to po prostu smaczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























