Ogórkowa z groszkiem ptysiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z groszkiem ptysiowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki . Umyć pokroić w drobną kostkę . Zalać wodą i gotować 20 minut.

Krok 2

Ogórki utrzeć na tarce jarzynowej i dodać do ziemniaków .

Krok 3

Zupę rozrobić z odrobina zimnej wody i wlać do garnka . Dorzucić pokrojony koperek. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie 5 minut.

Krok 4

Podawać wlewając juz na talerzu łyżkę śmietanki z osobno podanym groszkiem ptysiowym , który każdy wsypuje sobie po trochę do zupy. Niektórych dziwi podawanie groszku ptysiowego do zupy w której są ziemniaki ale gwarantuję, ze jest to po prostu smaczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej