Ogórkowa z groszkiem ptysiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z groszkiem ptysiowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki . Umyć pokroić w drobną kostkę . Zalać wodą i gotować 20 minut.

Krok 2

Ogórki utrzeć na tarce jarzynowej i dodać do ziemniaków .

Krok 3

Zupę rozrobić z odrobina zimnej wody i wlać do garnka . Dorzucić pokrojony koperek. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie 5 minut.

Krok 4

Podawać wlewając juz na talerzu łyżkę śmietanki z osobno podanym groszkiem ptysiowym , który każdy wsypuje sobie po trochę do zupy. Niektórych dziwi podawanie groszku ptysiowego do zupy w której są ziemniaki ale gwarantuję, ze jest to po prostu smaczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybkie curry warzywne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej