
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pietruszkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Krok 2
Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o malutkich oczkach. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy mąkę, siemię, posiekany szczypior, sól, pieprz, chili, czosnek. Mieszamy masę dokładnie.
Krok 3
Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180st ok 30-40 min. Smacznego! :)

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej