
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pietruszkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Krok 2
Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o malutkich oczkach. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy mąkę, siemię, posiekany szczypior, sól, pieprz, chili, czosnek. Mieszamy masę dokładnie.
Krok 3
Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180st ok 30-40 min. Smacznego! :)

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej