Kotlety warzywne

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pietruszkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Krok 2

Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o malutkich oczkach. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy mąkę, siemię, posiekany szczypior, sól, pieprz, chili, czosnek. Mieszamy masę dokładnie.

Krok 3

Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180st ok 30-40 min. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej