Kotlety warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety warzywne

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pietruszkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Krok 2

Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o malutkich oczkach. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy mąkę, siemię, posiekany szczypior, sól, pieprz, chili, czosnek. Mieszamy masę dokładnie.

Krok 3

Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180st ok 30-40 min. Smacznego! :)

Roxana Pol

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej