Kotlety warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety warzywne

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pietruszkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Krok 2

Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o malutkich oczkach. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy mąkę, siemię, posiekany szczypior, sól, pieprz, chili, czosnek. Mieszamy masę dokładnie.

Krok 3

Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180st ok 30-40 min. Smacznego! :)

Roxana Pol

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Owsianka z truskawkami
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej