Curry z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w woku, włóż pokrojone w plastry cebulę oraz zmiażdżony czosnek, smaż 3 minuty.

Krok 2

Pokrój w kawałki mięso włóż do woka i smaż około 10 minut.

Krok 3

Curry, cukier i mleko dodaj i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu około 15 minut.

Krok 4

Paprykę skrój w grube plastry wlej bulion, dodaj sos ryby i sok limonki.

Krok 5

Gotuj całość przez 15 minut.

Krok 6

dodaj odcedzone orzechy, bazylię i kolendrę dopraw pieprzem. Podaj całość z ryżem jaśminowym .

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej