Curry z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w woku, włóż pokrojone w plastry cebulę oraz zmiażdżony czosnek, smaż 3 minuty.

Krok 2

Pokrój w kawałki mięso włóż do woka i smaż około 10 minut.

Krok 3

Curry, cukier i mleko dodaj i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu około 15 minut.

Krok 4

Paprykę skrój w grube plastry wlej bulion, dodaj sos ryby i sok limonki.

Krok 5

Gotuj całość przez 15 minut.

Krok 6

dodaj odcedzone orzechy, bazylię i kolendrę dopraw pieprzem. Podaj całość z ryżem jaśminowym .

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej