Curry z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w woku, włóż pokrojone w plastry cebulę oraz zmiażdżony czosnek, smaż 3 minuty.

Krok 2

Pokrój w kawałki mięso włóż do woka i smaż około 10 minut.

Krok 3

Curry, cukier i mleko dodaj i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu około 15 minut.

Krok 4

Paprykę skrój w grube plastry wlej bulion, dodaj sos ryby i sok limonki.

Krok 5

Gotuj całość przez 15 minut.

Krok 6

dodaj odcedzone orzechy, bazylię i kolendrę dopraw pieprzem. Podaj całość z ryżem jaśminowym .

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej