Curry z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w woku, włóż pokrojone w plastry cebulę oraz zmiażdżony czosnek, smaż 3 minuty.

Krok 2

Pokrój w kawałki mięso włóż do woka i smaż około 10 minut.

Krok 3

Curry, cukier i mleko dodaj i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu około 15 minut.

Krok 4

Paprykę skrój w grube plastry wlej bulion, dodaj sos ryby i sok limonki.

Krok 5

Gotuj całość przez 15 minut.

Krok 6

dodaj odcedzone orzechy, bazylię i kolendrę dopraw pieprzem. Podaj całość z ryżem jaśminowym .

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej