
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
500 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej w woku, włóż pokrojone w plastry cebulę oraz zmiażdżony czosnek, smaż 3 minuty.
Krok 2
Pokrój w kawałki mięso włóż do woka i smaż około 10 minut.
Krok 3
Curry, cukier i mleko dodaj i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu około 15 minut.
Krok 4
Paprykę skrój w grube plastry wlej bulion, dodaj sos ryby i sok limonki.
Krok 5
Gotuj całość przez 15 minut.
Krok 6
dodaj odcedzone orzechy, bazylię i kolendrę dopraw pieprzem. Podaj całość z ryżem jaśminowym .

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej