
Składniki
4 łyżki
400 gramów
100 gramów
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
null
2 łyżeczki
null
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w paski.
Krok 2
Zmieszaj składniki na marynatę. Połącz z kurczakiem i odstaw na 30 minut.
Krok 3
Orzechy włoskie zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Na suchej patelni podpraż orzechy nerkowca. Obierz ze skórki orzechy włoskie i na oleju podpraż.
Krok 4
Czosnek posiekaj i smaż.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni wrzuć na nią kurczaka, smaż aż zmieni kolor około 3 minuty. Ponownie zdejmij wszystko z patelni.
Krok 6
Wszystkie składniki na sos pomieszaj razem i wlej na patelnie. Gdy zacznie się gotować, mieszaj, zmniejsz ogień i dodaj: usmażonego kurczaka, orzechy włoskie i nerkowca.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej