Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
800 gramów
2 łyżeczki
1 szklanka
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 szczypty
3 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą Knorr i podsmaż na złoto na oleju.
Krok 2
Ser połącz ze śmietanką, wszystkimi ziołami i przeciśniętym czosnkiem.
Krok 3
Dolej otrzymany sos do mięsa na patelnie i gotuj około 5-7 minut cały czas mieszając.
Krok 4
Podawaj z ulubionym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej