Kurczak w sosie ziołowo-czosnkowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 szczypty

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą Knorr i podsmaż na złoto na oleju.

Krok 2

Ser połącz ze śmietanką, wszystkimi ziołami i przeciśniętym czosnkiem.

Krok 3

Dolej otrzymany sos do mięsa na patelnie i gotuj około 5-7 minut cały czas mieszając.

Krok 4

Podawaj z ulubionym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej