Kurczak nadziewany ryżem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

710 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

null

null

10 dekagramów

null

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 2

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.

Krok 3

Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.

1

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej