PRZEPISY.PL
Kurczak nadziewany ryżem i papryką - autor: przepisy.pl

Kurczak nadziewany ryżem i papryką

  • 90
  • 4
  • Trudne
  • 0
402
osoby dodały do Mniamlisty
402
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • świeżo mielony biały pieprz
  • mieszanka ziół prowansalskich2 łyżki
  • sok z 2 cytryn
  • roztopione masło10 dkg
  • sól do smaku
  • woda- wrzątek0.5 l
  • Krok 1

    Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.
  • Krok 2

    Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.
  • Krok 3

    Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.
  • Krok 4

    Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.
  • Krok 5

    Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

220
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
433
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
194
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
223
osoby dodały do Mniamlisty
90''
5
Łatwe