Kurczak nadziewany ryżem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany ryżem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

735 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

30 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

10 dekagramów

null

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 2

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.

Krok 3

Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.

1

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 26.07.2019

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po hiszpańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej