Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
30 dekagramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
null
2 łyżki
null
10 dekagramów
null
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.
Krok 2
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.
Krok 3
Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.
Krok 4
Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej