Kurczak faszerowany ryżem - nadziewany: z papryką | Przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany ryżem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
773 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

342 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

511 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 2

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.

Krok 3

Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.

1

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 26.07.2019

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak nadziewany ryżem i paprykąKurczak nadziewany ryżem i papryką

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.