Kurczak nadziewany ryżem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany ryżem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

770 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

336 osób wydrukowało

Pobierz pdf

507 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

0.5 litra

null

10 dekagramów

1 sztuka

null

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 2

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż.

Krok 3

Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa.

1

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 26.07.2019

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany ryżem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak nadziewany ryżem i paprykąKurczak nadziewany ryżem i papryką

Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.