Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
FIlety posypujemy pieprzem i Delikatem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoto z obu stron.
Krok 2
Sos mieszamy z oliwą i wodą. Porcję sałaty polewamy obficie sosem.
Krok 3
Na sałacie układamy usmażony filet.
Krok 4
Opcjonalnie można do sałatki dodać fety lub pomidorków koktajlowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej