
Składniki
3 łyżki
4 szczypty
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
FIlety posypujemy pieprzem i Delikatem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoto z obu stron.
Krok 2
Sos mieszamy z oliwą i wodą. Porcję sałaty polewamy obficie sosem.
Krok 3
Na sałacie układamy usmażony filet.
Krok 4
Opcjonalnie można do sałatki dodać fety lub pomidorków koktajlowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej