Kurczak na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na sałacie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

FIlety posypujemy pieprzem i Delikatem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoto z obu stron.

Krok 2

Sos mieszamy z oliwą i wodą. Porcję sałaty polewamy obficie sosem.

Krok 3

Na sałacie układamy usmażony filet.

Krok 4

Opcjonalnie można do sałatki dodać fety lub pomidorków koktajlowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na sałacie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej