
Składniki
3 łyżki
4 szczypty
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
FIlety posypujemy pieprzem i Delikatem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoto z obu stron.
Krok 2
Sos mieszamy z oliwą i wodą. Porcję sałaty polewamy obficie sosem.
Krok 3
Na sałacie układamy usmażony filet.
Krok 4
Opcjonalnie można do sałatki dodać fety lub pomidorków koktajlowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej