Kurczak z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

4 łyżeczki

4 sztuki

null szczypt

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

1 sztuka

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i ugotuj.

Krok 2

Marchew, por i zieleninę drobno posiekaj. Dodaj do kurczaka.

Krok 3

Ząbki czosnku podziel na cząstki i zarumień na oliwie, po czym usuń.

Krok 4

W aromatycznej oliwie podsmaż mięso i przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej