Kurczak z cynamonem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 szczypt

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

0

6 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

0 szczypt

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i ugotuj.

Krok 1

Marchew, por i zieleninę drobno posiekaj. Dodaj do kurczaka.

Krok 1

Ząbki czosnku podziel na cząstki i zarumień na oliwie, po czym usuń.

Krok 1

W aromatycznej oliwie podsmaż mięso i przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej