Kurczak z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

4 łyżeczki

4 sztuki

null szczypt

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

1 sztuka

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i ugotuj.

Krok 2

Marchew, por i zieleninę drobno posiekaj. Dodaj do kurczaka.

Krok 3

Ząbki czosnku podziel na cząstki i zarumień na oliwie, po czym usuń.

Krok 4

W aromatycznej oliwie podsmaż mięso i przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej