Kurczak z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

4 łyżeczki

4 sztuki

null szczypt

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

1 sztuka

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i ugotuj.

Krok 2

Marchew, por i zieleninę drobno posiekaj. Dodaj do kurczaka.

Krok 3

Ząbki czosnku podziel na cząstki i zarumień na oliwie, po czym usuń.

Krok 4

W aromatycznej oliwie podsmaż mięso i przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej