Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
4 łyżeczki
4 sztuki
null szczypt
1 pęczek
1 pęczek
6 sztuk
1 sztuka
null szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i ugotuj.
Krok 2
Marchew, por i zieleninę drobno posiekaj. Dodaj do kurczaka.
Krok 3
Ząbki czosnku podziel na cząstki i zarumień na oliwie, po czym usuń.
Krok 4
W aromatycznej oliwie podsmaż mięso i przyprawy.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej