Meksykańskie skrzydełka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie skrzydełka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone skrzydełka włóż do woreczka do pieczenia. Przypraw zawartością opakowani Knorr. Dodaj miód oraz posiekane chili.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką, całość dobrze wymieszaj, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Woreczek ponakłuwaj w kilku miejscach.

Krok 3

Na patelni przesmaż pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. Dodaj mieszankę warzyw. Smaż 3-4 minuty. Dopraw do smaku, a na koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Upieczone skrzydełka wyjmij ostrożnie z woreczka i ułóż na gorących warzywach. Danie udekoruj śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej