Meksykańskie skrzydełka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie skrzydełka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone skrzydełka włóż do woreczka do pieczenia. Przypraw zawartością opakowani Knorr. Dodaj miód oraz posiekane chili.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką, całość dobrze wymieszaj, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Woreczek ponakłuwaj w kilku miejscach.

Krok 3

Na patelni przesmaż pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. Dodaj mieszankę warzyw. Smaż 3-4 minuty. Dopraw do smaku, a na koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Upieczone skrzydełka wyjmij ostrożnie z woreczka i ułóż na gorących warzywach. Danie udekoruj śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierożki singharas
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej