Meksykańskie skrzydełka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie skrzydełka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone skrzydełka włóż do woreczka do pieczenia. Przypraw zawartością opakowani Knorr. Dodaj miód oraz posiekane chili.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką, całość dobrze wymieszaj, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Woreczek ponakłuwaj w kilku miejscach.

Krok 3

Na patelni przesmaż pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. Dodaj mieszankę warzyw. Smaż 3-4 minuty. Dopraw do smaku, a na koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Upieczone skrzydełka wyjmij ostrożnie z woreczka i ułóż na gorących warzywach. Danie udekoruj śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej