Skrzydełka z warzywami w piekarniku - pieczone | Przepisy.pl pixel

Meksykańskie skrzydełka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone skrzydełka włóż do woreczka do pieczenia. Przypraw zawartością opakowani Knorr. Dodaj miód oraz posiekane chili.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką, całość dobrze wymieszaj, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Woreczek ponakłuwaj w kilku miejscach.

Krok 3

Na patelni przesmaż pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. Dodaj mieszankę warzyw. Smaż 3-4 minuty. Dopraw do smaku, a na koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Upieczone skrzydełka wyjmij ostrożnie z woreczka i ułóż na gorących warzywach. Danie udekoruj śmietaną i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie skrzydełka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone talarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej