Śledziowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowa zapiekanka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

10 dekagramów

40 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach i po lekkim schłodzeniu pokrój je w plastry.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 4

Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Ułóż śledzie oraz szynkę, polej je sosem i zapiekaj w piekarniku. Rada: Do zapiekanki wybieraj równe ziemniaki, aby plastry nie były zbyt zróżnicowane. Szynka możesz zastąpić boczkiem lub bekonem.

Krok 2

Ze śledzi zdejmij skórę, usuń ości i pokrój je w plastry lub kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej