Śledziowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowa zapiekanka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 szklanka

10 dekagramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach i po lekkim schłodzeniu pokrój je w plastry.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 4

Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Ułóż śledzie oraz szynkę, polej je sosem i zapiekaj w piekarniku. Rada: Do zapiekanki wybieraj równe ziemniaki, aby plastry nie były zbyt zróżnicowane. Szynka możesz zastąpić boczkiem lub bekonem.

Krok 2

Ze śledzi zdejmij skórę, usuń ości i pokrój je w plastry lub kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej