Śledziowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowa zapiekanka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 szklanka

10 dekagramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach i po lekkim schłodzeniu pokrój je w plastry.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 4

Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Ułóż śledzie oraz szynkę, polej je sosem i zapiekaj w piekarniku. Rada: Do zapiekanki wybieraj równe ziemniaki, aby plastry nie były zbyt zróżnicowane. Szynka możesz zastąpić boczkiem lub bekonem.

Krok 2

Ze śledzi zdejmij skórę, usuń ości i pokrój je w plastry lub kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej