
Składniki
1 sztuka
null
null
600 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).
Krok 2
Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.
Krok 3
Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej