
Składniki
1 sztuka
null
null
600 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).
Krok 2
Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.
Krok 3
Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej