Tatar po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).

Krok 2

Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.

Krok 3

Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej