Tatar po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).

Krok 2

Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.

Krok 3

Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej