Tatar po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tatar po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).

Krok 2

Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.

Krok 3

Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z dyni i cukinii
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej