PRZEPISY.PL

Tatar po niemiecku

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • pieprz
  • sól
  • polędwica wołowa600 g
  • oliwa1 łyżka
  • papryka1 łyżeczka
  • ogórki konserwowe3 szt
  • koniak4 łyżki
  • żółtka jaj4 szt
    • Krok 1

      Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).
    • Krok 2

      Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.
    • Krok 3

      Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    668
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    143
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Trudne
    154
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    285
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie