Tatar po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmielić maszynką do mięsa (najlepiej dwukrotnie).

Krok 2

Dodaj koniak i oliwę, dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę papryki, soli oraz pieprzu dla smaku.

Krok 3

Przygotowuj na talerzykach 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieść całe żółtko. Posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej