
Składniki
null
1 sztuka
4 łyżki
50 dekagramów
null
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
1
null
null dekagramów
0.25 szklanki
2 sztuki
200 mililitrów
40 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie cebule przekrój na cztery części. Marchewkę pokrój w plasterki. Warzywa wrzuć do osolonej wody i dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedź je i zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 2
Jajka roztrzep ze śmietaną, dodaj pure z marchewki i cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gałką muszkatołową oraz Delikatem Knorr.
Krok 3
Przygotowuj 8 foremek o pojemności ok. 125 ml. Natrzyj je tłuszczem i obsyp bułką tartą, po czym wypełnij przygotowaną wcześniej masą. Wstaw foremki do pieca rozgrzanego do 200 stopni na około 40 minut.
Krok 4
Cukier podgrzej na patelni tak, by uzyskać karmel, podlewając go octem. Dodaj pozostałe cebulki przekrojone na pół i duś około 15 minut.
Krok 5
Sznycle przekrój na pół oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 6
Przesmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po tym czasie zdejmij mięso z patelni i zawiń w folię aluminiową.
Krok 7
Tłuszcz, który został po smażeniu wymieszaj z miodem, dodając pół szklanki wody. Dodaj skórkę z cytryny i gotuj do zgęstnienia. Po upieczeniu puree z warzyw wykłóż na talerz razem ze sznyclami (odwiniętymi już z folii). Całość można udekorować pietruszką oraz cytryną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej