Sznycle w sosie miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle w sosie miodowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 łyżki

50 dekagramów

null

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

1

null

null dekagramów

0.25 szklanki

2 sztuki

200 mililitrów

40 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie cebule przekrój na cztery części. Marchewkę pokrój w plasterki. Warzywa wrzuć do osolonej wody i dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedź je i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 2

Jajka roztrzep ze śmietaną, dodaj pure z marchewki i cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gałką muszkatołową oraz Delikatem Knorr.

Krok 3

Przygotowuj 8 foremek o pojemności ok. 125 ml. Natrzyj je tłuszczem i obsyp bułką tartą, po czym wypełnij przygotowaną wcześniej masą. Wstaw foremki do pieca rozgrzanego do 200 stopni na około 40 minut.

Krok 4

Cukier podgrzej na patelni tak, by uzyskać karmel, podlewając go octem. Dodaj pozostałe cebulki przekrojone na pół i duś około 15 minut.

Krok 5

Sznycle przekrój na pół oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 6

Przesmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po tym czasie zdejmij mięso z patelni i zawiń w folię aluminiową.

Krok 7

Tłuszcz, który został po smażeniu wymieszaj z miodem, dodając pół szklanki wody. Dodaj skórkę z cytryny i gotuj do zgęstnienia. Po upieczeniu puree z warzyw wykłóż na talerz razem ze sznyclami (odwiniętymi już z folii). Całość można udekorować pietruszką oraz cytryną.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej