Smażona ryba, szpinak i ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba, szpinak i ziemniaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni parowej ułóż rybę, szpinak, czosnek pokrojony na plasterki i obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki.

Krok 2

Rybę posyp Delikatem. Wszystko posyp lubczykiem.

Krok 3

Przykryj pokrywką i smaż na niewielkim ogniu przez 20-25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba, szpinak i ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej