Jagnięcina osso bucco przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jagnięcina osso bucco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.75 szklanki

2 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z solą i pieprzem, obtocz w niej golenie.

Krok 2

Mięso obsmaż na 1 łyżce rozgrzanego oleju z każdej strony przez około 8 minut. Przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3

Marchew, cebulę i selera drobno posiekaj i podsmaż na oliwie przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj pomidory, sos pomidorowy, wino i wywar, zagotuj.

Krok 5

Jagnięcinę polej sosem, przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez około 120 minut w temperaturze 180 stopni. W połowie pieczenia odwróć mięso.

Krok 6

Upieczone mięso posyp posiekaną natką wymieszaną z posiekaną miętą, skórką cytrynową i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Podawaj z makaronem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina osso bucco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej