Ostra wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra wieprzowina

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i starannie rozgnieć. Szałwię i chilli posiekaj.

Krok 2

Czosnek, szałwię, chilli i kolendrę wymieszaj Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr. Dodaj oliwę by uzyskać gęstą pastę – podziel ją pół.

Krok 3

Jedną połową natrzyj ze wszystkich stron mięso i odstaw je na kilka godzin. Następnie piecz je przez półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni.

Krok 4

Po tym czasie wyjmij mięso, natrzyj je pozostałą częścią pasty i ponownie wstaw do piekarnika na 40 minut. Przed podaniem pokrój wieprzowinę w grube plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej