Ostra wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra wieprzowina

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i starannie rozgnieć. Szałwię i chilli posiekaj.

Krok 2

Czosnek, szałwię, chilli i kolendrę wymieszaj Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr. Dodaj oliwę by uzyskać gęstą pastę – podziel ją pół.

Krok 3

Jedną połową natrzyj ze wszystkich stron mięso i odstaw je na kilka godzin. Następnie piecz je przez półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni.

Krok 4

Po tym czasie wyjmij mięso, natrzyj je pozostałą częścią pasty i ponownie wstaw do piekarnika na 40 minut. Przed podaniem pokrój wieprzowinę w grube plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Shish kebab
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej