Wieprzowina w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 szklanka

3 łyżki

1 pęczek

5 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Kotlety oprósz solą oraz pieprzem, dodaj do dymki i smaż przez 15 minut.

Krok 3

Sałatę porwij, szczypiorek posiekaj, wrzuć do mięsa, wlej bulion i duś pod przykryciem przez 5 minut.

Krok 4

Sałatę i kotlety wyjmij.

Krok 5

Jajka ubij, dodaj sok z cytryny i 4 łyżki sosu z duszenia. Wlej na patelnię i duś około 4 minuty, ciągle mieszając. Dopraw pieprzem.

Krok 6

Gotowym sosem polej kotlety i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej