Wieprzowina w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 szklanka

3 łyżki

1 pęczek

5 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Kotlety oprósz solą oraz pieprzem, dodaj do dymki i smaż przez 15 minut.

Krok 3

Sałatę porwij, szczypiorek posiekaj, wrzuć do mięsa, wlej bulion i duś pod przykryciem przez 5 minut.

Krok 4

Sałatę i kotlety wyjmij.

Krok 5

Jajka ubij, dodaj sok z cytryny i 4 łyżki sosu z duszenia. Wlej na patelnię i duś około 4 minuty, ciągle mieszając. Dopraw pieprzem.

Krok 6

Gotowym sosem polej kotlety i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej