
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 szklanka
3 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Kotlety oprósz solą oraz pieprzem, dodaj do dymki i smaż przez 15 minut.
Krok 3
Sałatę porwij, szczypiorek posiekaj, wrzuć do mięsa, wlej bulion i duś pod przykryciem przez 5 minut.
Krok 4
Sałatę i kotlety wyjmij.
Krok 5
Jajka ubij, dodaj sok z cytryny i 4 łyżki sosu z duszenia. Wlej na patelnię i duś około 4 minuty, ciągle mieszając. Dopraw pieprzem.
Krok 6
Gotowym sosem polej kotlety i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej