Wieprzowina po karaibsku w marynacie Jerk
łatwe
252 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 mililitrów
50 mililitrów
5 łyżek
3 łyżki
200 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łopatkę wieprzową umyj, wysusz i pokrój na 5-6 mniejszych kawałków.

Krok 2
Szalotki i czosnek posiekaj, następnie podsmaż na maśle. Pod koniec smażenia dodaj gałkę muszkatołową oraz cynamon. Składniki przełóż do dużej miski.

Krok 3
Dodaj rum, colę, ketchup, posiekaną papryczkę, gałązki tymianku oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Do powstałej marynaty włóż mięso, wymieszaj i dobrze natrzyj wieprzowinę.

Krok 4
Przełóż kawałki mięsa oraz całą marynatę do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 5
Zamknij szczelnie woreczek i odstaw na co najmniej 2 godziny. Następnie piecz zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Fix, około 40 minut.

Krok 6
Po upieczeniu odstaw woreczek na 10 minut, a następnie otwórz go i wyłóż mięso wraz z sosem na talerz. Podawaj z ryżem, posypane posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wieprzowina po karaibsku w marynacie Jerk
Łopatkę wieprzową umyj, wysusz i pokrój na 5-6 mniejszych kawałków.