Karkówka z grilla z sałatką - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z grilla z sałatką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 kilogram

10 sztuk

10 sztuk

150 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroiłam czyli w kostkę pomidora ,ze śliwek wyciągnęłam pestki dodałam kukurydzę oliwki nadziewane pastą paprykową ,roszpunkę

Krok 2

Wymieszałam z sosem sałatkowym koperkowo- ziłowym Knorr wymieszany w oliwię z oliwek- wyszła pyszna letnia sałatka .

Krok 3

Karkówka z grilla 1 kg w marynacie z piwa ,miodu papryki czerwonej soli i chilli i przyprawy do karkówki knorr. Mięso się marynowało 1 godzinę w lodówce potem upieczone na grillu elektrycznym było co jeść pycha .Pyszny obiad polecam

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grilla z sałatką Karkówka z grilla z sałatką

Podstawa świetnej, towarzyskiej zabawy przy grillu to smaczne jedzenie. Chociaż uniwersalna kiełbasa zazwyczaj się sprawdza, warto urozmaicić od czasu do czasu czymś nowym popularne dania z rożna. Dlatego mamy dla Ciebie propozycję: karkówka z grilla z dodatkiem sałaty. Dobrej jakości mięso należy wcześniej zamarynować. Marynatę przygotuj z piwa, miodu i papryki czerwonej. Jeśli chcesz podkreślić pikanterię, wykorzystaj ostrą paprykę lub przyprawę chilli. W wersji na słodko możesz dodać jedynie słodką paprykę. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Karkówka powinna marynować się co najmniej godzinę. W tym czasie przygotuj sałatkę ze świeżych warzyw. Użyj do tego roszponki, którą z łatwością zastąpisz własnym miksem sałat, pomidorów i ogórków. Dodatek oliwek nadziewanych papryką podkreśli cierpki, a kukurydza słodki posmak. Nie zapomnij o ulubionych przyprawach oraz oliwie z oliwek, która połączy składniki w pyszną sałatkę. Karkówkę możesz grillować na świeżym powietrzu lub na patelni grillowej w domu. Wypróbuj nasz przepis!