
Składniki
400 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 szczypta
1 kilogram
10 sztuk
10 sztuk
150 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokroiłam czyli w kostkę pomidora ,ze śliwek wyciągnęłam pestki dodałam kukurydzę oliwki nadziewane pastą paprykową ,roszpunkę
Krok 2
Wymieszałam z sosem sałatkowym koperkowo- ziłowym Knorr wymieszany w oliwię z oliwek- wyszła pyszna letnia sałatka .
Krok 3
Karkówka z grilla 1 kg w marynacie z piwa ,miodu papryki czerwonej soli i chilli i przyprawy do karkówki knorr. Mięso się marynowało 1 godzinę w lodówce potem upieczone na grillu elektrycznym było co jeść pycha .Pyszny obiad polecam
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z grilla z sałatką
Podstawa świetnej, towarzyskiej zabawy przy grillu to smaczne jedzenie. Chociaż uniwersalna kiełbasa zazwyczaj się sprawdza, warto urozmaicić od czasu do czasu czymś nowym popularne dania z rożna. Dlatego mamy dla Ciebie propozycję: karkówka z grilla z dodatkiem sałaty. Dobrej jakości mięso należy wcześniej zamarynować. Marynatę przygotuj z piwa, miodu i papryki czerwonej. Jeśli chcesz podkreślić pikanterię, wykorzystaj ostrą paprykę lub przyprawę chilli. W wersji na słodko możesz dodać jedynie słodką paprykę. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Karkówka powinna marynować się co najmniej godzinę. W tym czasie przygotuj sałatkę ze świeżych warzyw. Użyj do tego roszponki, którą z łatwością zastąpisz własnym miksem sałat, pomidorów i ogórków. Dodatek oliwek nadziewanych papryką podkreśli cierpki, a kukurydza słodki posmak. Nie zapomnij o ulubionych przyprawach oraz oliwie z oliwek, która połączy składniki w pyszną sałatkę. Karkówkę możesz grillować na świeżym powietrzu lub na patelni grillowej w domu. Wypróbuj nasz przepis!