Karkówka z grilla z sałatką - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z grilla z sałatką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 kilogram

10 sztuk

10 sztuk

150 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroiłam czyli w kostkę pomidora ,ze śliwek wyciągnęłam pestki dodałam kukurydzę oliwki nadziewane pastą paprykową ,roszpunkę

Krok 2

Wymieszałam z sosem sałatkowym koperkowo- ziłowym Knorr wymieszany w oliwię z oliwek- wyszła pyszna letnia sałatka .

Krok 3

Karkówka z grilla 1 kg w marynacie z piwa ,miodu papryki czerwonej soli i chilli i przyprawy do karkówki knorr. Mięso się marynowało 1 godzinę w lodówce potem upieczone na grillu elektrycznym było co jeść pycha .Pyszny obiad polecam

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z grilla z sałatką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grilla z sałatką Karkówka z grilla z sałatką

Podstawa świetnej, towarzyskiej zabawy przy grillu to smaczne jedzenie. Chociaż uniwersalna kiełbasa zazwyczaj się sprawdza, warto urozmaicić od czasu do czasu czymś nowym popularne dania z rożna. Dlatego mamy dla Ciebie propozycję: karkówka z grilla z dodatkiem sałaty. Dobrej jakości mięso należy wcześniej zamarynować. Marynatę przygotuj z piwa, miodu i papryki czerwonej. Jeśli chcesz podkreślić pikanterię, wykorzystaj ostrą paprykę lub przyprawę chilli. W wersji na słodko możesz dodać jedynie słodką paprykę. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Karkówka powinna marynować się co najmniej godzinę. W tym czasie przygotuj sałatkę ze świeżych warzyw. Użyj do tego roszponki, którą z łatwością zastąpisz własnym miksem sałat, pomidorów i ogórków. Dodatek oliwek nadziewanych papryką podkreśli cierpki, a kukurydza słodki posmak. Nie zapomnij o ulubionych przyprawach oraz oliwie z oliwek, która połączy składniki w pyszną sałatkę. Karkówkę możesz grillować na świeżym powietrzu lub na patelni grillowej w domu. Wypróbuj nasz przepis!