
Składniki
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki do miękkości. W połowie gotowania odlej trochę wody i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 2
Wsyp mąkę i gotuj pod przykryciem. Ziemniaki tłucz i ugniataj.
Krok 3
Pokrój karkówkę, boczek i cebulę w kostkę.
Krok 4
Wytop z boczku wędzonego tłuszcz. Wrzuć karkówkę, przyrumień i dodaj cebulę.
Krok 5
Smaż do zeszklenia cebuli. Okrasą polej prażuchy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej