Składniki
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki do miękkości. W połowie gotowania odlej trochę wody i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 2
Wsyp mąkę i gotuj pod przykryciem. Ziemniaki tłucz i ugniataj.
Krok 3
Pokrój karkówkę, boczek i cebulę w kostkę.
Krok 4
Wytop z boczku wędzonego tłuszcz. Wrzuć karkówkę, przyrumień i dodaj cebulę.
Krok 5
Smaż do zeszklenia cebuli. Okrasą polej prażuchy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej