
Składniki
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki do miękkości. W połowie gotowania odlej trochę wody i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 2
Wsyp mąkę i gotuj pod przykryciem. Ziemniaki tłucz i ugniataj.
Krok 3
Pokrój karkówkę, boczek i cebulę w kostkę.
Krok 4
Wytop z boczku wędzonego tłuszcz. Wrzuć karkówkę, przyrumień i dodaj cebulę.
Krok 5
Smaż do zeszklenia cebuli. Okrasą polej prażuchy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej