
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
150 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule, czosnek i chilli. Kurczaka podziel na 8 kawałków i zrumień na maśle ghee. Dodaj cebule, czosnek i chilli. Smaż przez 3 minuty.
Krok 2
Wlej jogurt i gotuj, aż sos stanie się rumiany. Dolej 1 litr wody, dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i zagotuj.
Krok 3
Wszystkie przyprawy upraż na patelni i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj przez 2 godziny, aż mięso łatwo będzie odchodzić od kości. Ugotuj ryż.
Krok 4
Wyjmij mięsa, oddziel od kości, pokrój na małe kawałki i ponownie włóż do garnka.
Krok 5
Wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj do potrawy i zagrzej ją. Danie podawaj z ryżem w głębokich miseczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej