
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
150 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule, czosnek i chilli. Kurczaka podziel na 8 kawałków i zrumień na maśle ghee. Dodaj cebule, czosnek i chilli. Smaż przez 3 minuty.

Krok 2
Wlej jogurt i gotuj, aż sos stanie się rumiany. Dolej 1 litr wody, dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i zagotuj.

Krok 3
Wszystkie przyprawy upraż na patelni i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj przez 2 godziny, aż mięso łatwo będzie odchodzić od kości. Ugotuj ryż.

Krok 4
Wyjmij mięsa, oddziel od kości, pokrój na małe kawałki i ponownie włóż do garnka.

Krok 5
Wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj do potrawy i zagrzej ją. Danie podawaj z ryżem w głębokich miseczkach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej