
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
150 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule, czosnek i chilli. Kurczaka podziel na 8 kawałków i zrumień na maśle ghee. Dodaj cebule, czosnek i chilli. Smaż przez 3 minuty.

Krok 2
Wlej jogurt i gotuj, aż sos stanie się rumiany. Dolej 1 litr wody, dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i zagotuj.

Krok 3
Wszystkie przyprawy upraż na patelni i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj przez 2 godziny, aż mięso łatwo będzie odchodzić od kości. Ugotuj ryż.

Krok 4
Wyjmij mięsa, oddziel od kości, pokrój na małe kawałki i ponownie włóż do garnka.

Krok 5
Wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj do potrawy i zagrzej ją. Danie podawaj z ryżem w głębokich miseczkach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej