Kurczak w mulligatawny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w mulligatawny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

150 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebule, czosnek i chilli. Kurczaka podziel na 8 kawałków i zrumień na maśle ghee. Dodaj cebule, czosnek i chilli. Smaż przez 3 minuty.

Kurczak w mulligatawny - Krok 1

Krok 2

Wlej jogurt i gotuj, aż sos stanie się rumiany. Dolej 1 litr wody, dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i zagotuj.

Kurczak w mulligatawny - Krok 2

Krok 3

Wszystkie przyprawy upraż na patelni i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj przez 2 godziny, aż mięso łatwo będzie odchodzić od kości. Ugotuj ryż.

Kurczak w mulligatawny - Krok 3

Krok 4

Wyjmij mięsa, oddziel od kości, pokrój na małe kawałki i ponownie włóż do garnka.

Kurczak w mulligatawny - Krok 4

Krok 5

Wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj do potrawy i zagrzej ją. Danie podawaj z ryżem w głębokich miseczkach.

Kurczak w mulligatawny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w mulligatawny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w mulligatawnyKurczak w mulligatawny

Pokrój cebule, czosnek i chilli. Kurczaka podziel na 8 kawałków i zrumień na maśle ghee. Dodaj cebule, czosnek i chilli. Smaż przez 3 minuty.