
Składniki
200 gramów
null
4 sztuki
null
null
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kurczaka odetnij mięso z piersi i udek, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Na szpadki nadziewaj na przemian mięs, boczek, pomidory i cebulkę.
Krok 3
Szaszłyki posmaruj oliwą, oprósz solą i pieprzem, po czym piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej