
Składniki
200 gramów
null
4 sztuki
null
null
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kurczaka odetnij mięso z piersi i udek, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Na szpadki nadziewaj na przemian mięs, boczek, pomidory i cebulkę.
Krok 3
Szaszłyki posmaruj oliwą, oprósz solą i pieprzem, po czym piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej