Pstrąg po żukowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg po żukowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

6 łyżek

6 sztuk

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj rybę. Odetnij płetwy, usuń skrzela i oczy. Starannie umyj i osącz z wody.

Krok 2

Pstrągi skrop oliwą i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki rozmarynu i upiecz. Podlewaj winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Masło czosnkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej