Pstrąg po żukowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg po żukowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

6 łyżek

6 sztuk

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj rybę. Odetnij płetwy, usuń skrzela i oczy. Starannie umyj i osącz z wody.

Krok 2

Pstrągi skrop oliwą i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki rozmarynu i upiecz. Podlewaj winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg po żukowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej