Pstrąg po żukowsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

6 łyżek

6 sztuk

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj rybę. Odetnij płetwy, usuń skrzela i oczy. Starannie umyj i osącz z wody.

Krok 2

Pstrągi skrop oliwą i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki rozmarynu i upiecz. Podlewaj winem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej