Kulki mięsne po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kulki mięsne po chińsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

1686 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

417 osób wydrukowało

Pobierz pdf

529 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, imbirem i drobno pokrojonym szczypiorem. Uformuj kulki o średnicy około 1 cm.

Kulki mięsne po chińsku  - Krok 1

Krok 2

Kulki podsmaż na patelni, dodaj rozmrożone warzywa.

Kulki mięsne po chińsku  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Gotuj 2-3 minuty, aż sos zrobi się idealnie gęsty. Danie podawaj z ugotowanym oddzielnie ryżem, posypane pokruszonymi orzeszkami.

Kulki mięsne po chińsku  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • dorota winnicka

    dorota winnicka , 23.05.2018

    Bardzo dobre, polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nadziejka Tarasiewicz

    Nadziejka Tarasiewicz , 11.08.2016

    Dodanie oleju sezamowego i sosu sojowego bardzo wzbogaciło smak potrawy. Jednak moim zdaniem łyżka sosu sojowego to za mało, 2 było w sam raz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Anna Butowska

    Dorota Anna Butowska , 25.06.2016

    Mięso po chińsku, może z psa, dziękuję nie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Maria

    Maria Maria , 25.06.2016

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Komorska

    Aleksandra Komorska , 11.05.2016

    Do kulek mięsnych dodałam mieszankę ziaren. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki mięsne po chińsku Kulki mięsne po chińsku

Czasami mam wrażenie, że w kuchni wszystko już wymyślono. Całe szczęście, ten stan trwa tylko, do momentu, gdy do ręki nie wezmę noża. Kuchnia daje niezliczoną ilość możliwości kombinacji smakowych. Koniecznie spróbujcie przyrządzić kulki mięsne po chińsku. Tym z was, którzy lubią zdecydowane smaki mogę podpowiedzieć dla podkreślenie orientalnego smaku dodajecie kilka kropel oleju sezamowego i łyżkę sosu sojowego. I od razu przygotujcie podwójna porcję :)