
Składniki
400 gramów
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 pęczek
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, imbirem i drobno pokrojonym szczypiorem. Uformuj kulki o średnicy około 1 cm.

Krok 2
Kulki podsmaż na patelni, dodaj rozmrożone warzywa.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Gotuj 2-3 minuty, aż sos zrobi się idealnie gęsty. Danie podawaj z ugotowanym oddzielnie ryżem, posypane pokruszonymi orzeszkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kulki mięsne po chińsku
Czasami mam wrażenie, że w kuchni wszystko już wymyślono. Całe szczęście, ten stan trwa tylko, do momentu, gdy do ręki nie wezmę noża. Kuchnia daje niezliczoną ilość możliwości kombinacji smakowych. Koniecznie spróbujcie przyrządzić kulki mięsne po chińsku. Tym z was, którzy lubią zdecydowane smaki mogę podpowiedzieć dla podkreślenie orientalnego smaku dodajecie kilka kropel oleju sezamowego i łyżkę sosu sojowego. I od razu przygotujcie podwójna porcję :)