Kulki mięsne po chińsku

- Krok 1Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, imbirem i drobno pokrojonym szczypiorem. Uformuj kulki o średnicy około 1 cm.
- Krok 2Kulki podsmaż na patelni, dodaj rozmrożone warzywa.
- Krok 3Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Gotuj 2-3 minuty, aż sos zrobi się idealnie gęsty. Danie podawaj z ugotowanym oddzielnie ryżem, posypane pokruszonymi orzeszkami.
Przygotowanie

Imbir z Nigerii
Jeśli raz skosztujesz, z pewnością do niego wrócisz. Przyciąga wyrazistym smakiem i kusi słodko-cierpkim zapachem. Imbiru z Nigerii używaj do słodkich wypieków, puddingów, domowych przetworów oraz żeberek. Jest niezastąpiony do zimowych napojów i letnich sorbetów malinowych.
Kulki mięsne po chińsku

Czasami mam wrażenie, że w kuchni wszystko już wymyślono. Całe szczęście, ten stan trwa tylko, do momentu, gdy do ręki nie wezmę noża. Kuchnia daje niezliczoną ilość możliwości kombinacji smakowych. Koniecznie spróbujcie przyrządzić kulki mięsne po chińsku. Tym z was, którzy lubią zdecydowane smaki mogę podpowiedzieć dla podkreślenie orientalnego smaku dodajecie kilka kropel oleju sezamowego i łyżkę sosu sojowego. I od razu przygotujcie podwójna porcję :)