Kulki mięsne po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne po chińsku

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

1732 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

481 osób wydrukowało

Pobierz pdf

622 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, imbirem i drobno pokrojonym szczypiorem. Uformuj kulki o średnicy około 1 cm.

Kulki mięsne po chińsku  - Krok 1

Krok 2

Kulki podsmaż na patelni, dodaj rozmrożone warzywa.

Kulki mięsne po chińsku  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Gotuj 2-3 minuty, aż sos zrobi się idealnie gęsty. Danie podawaj z ugotowanym oddzielnie ryżem, posypane pokruszonymi orzeszkami.

Kulki mięsne po chińsku  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • dorota winnicka

    dorota winnicka , 23.05.2018

    Bardzo dobre, polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nadziejka Tarasiewicz

    Nadziejka Tarasiewicz , 11.08.2016

    Dodanie oleju sezamowego i sosu sojowego bardzo wzbogaciło smak potrawy. Jednak moim zdaniem łyżka sosu sojowego to za mało, 2 było w sam raz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Anna Butowska

    Dorota Anna Butowska , 25.06.2016

    Mięso po chińsku, może z psa, dziękuję nie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Maria

    Maria Maria , 25.06.2016

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Komorska

    Aleksandra Komorska , 11.05.2016

    Do kulek mięsnych dodałam mieszankę ziaren. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki mięsne po chińsku Kulki mięsne po chińsku

Czasami mam wrażenie, że w kuchni wszystko już wymyślono. Całe szczęście, ten stan trwa tylko, do momentu, gdy do ręki nie wezmę noża. Kuchnia daje niezliczoną ilość możliwości kombinacji smakowych. Koniecznie spróbujcie przyrządzić kulki mięsne po chińsku. Tym z was, którzy lubią zdecydowane smaki mogę podpowiedzieć dla podkreślenie orientalnego smaku dodajecie kilka kropel oleju sezamowego i łyżkę sosu sojowego. I od razu przygotujcie podwójna porcję :)