Roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki

Autor: Milena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy

Krok 2

Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.

Krok 3

Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej