Roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki

Autor: Milena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy

Krok 2

Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.

Krok 3

Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej