Roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki

Autor: Milena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy

Krok 2

Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.

Krok 3

Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej