Składniki
300 gramów
3 sztuki
100 gramów
3 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy
Krok 2
Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.
Krok 3
Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej