Roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki

Autor: Milena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy

Krok 2

Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.

Krok 3

Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej