
Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut, po czym dodać obrany ze skórki pokrojony w kostkę pomidor. Dodać przyprawy- po szczypcie każdej. Najlepiej kierować się smakiem.
Krok 2
Dusić na małym ogniu, aż odparuje nadmiar płynów, a pomidor utworzy gęsty sos. Dodać posiekaną bazylię. Spróbować i doprawić jeszcze ewentualnie do smaku sola i pieprzem.
Krok 3
Gdy sos mięsno-pomidorowy przestygnie rozłożyć go na placki tortilla. Placki złożyć- najlepiej w kopertę i grillować z obu stron, aż staną się chrupiące i ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































