Grillowana tortilla z mięsem mielonym: wrapy z grilla | Przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z mięsem mielonym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut, po czym dodać obrany ze skórki pokrojony w kostkę pomidor. Dodać przyprawy- po szczypcie każdej. Najlepiej kierować się smakiem.

Krok 2

Dusić na małym ogniu, aż odparuje nadmiar płynów, a pomidor utworzy gęsty sos. Dodać posiekaną bazylię. Spróbować i doprawić jeszcze ewentualnie do smaku sola i pieprzem.

Krok 3

Gdy sos mięsno-pomidorowy przestygnie rozłożyć go na placki tortilla. Placki złożyć- najlepiej w kopertę i grillować z obu stron, aż staną się chrupiące i ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej