Grillowana tortilla z mięsem mielonym: wrapy z grilla | Przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z mięsem mielonym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut, po czym dodać obrany ze skórki pokrojony w kostkę pomidor. Dodać przyprawy- po szczypcie każdej. Najlepiej kierować się smakiem.

Krok 2

Dusić na małym ogniu, aż odparuje nadmiar płynów, a pomidor utworzy gęsty sos. Dodać posiekaną bazylię. Spróbować i doprawić jeszcze ewentualnie do smaku sola i pieprzem.

Krok 3

Gdy sos mięsno-pomidorowy przestygnie rozłożyć go na placki tortilla. Placki złożyć- najlepiej w kopertę i grillować z obu stron, aż staną się chrupiące i ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej