
Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut, po czym dodać obrany ze skórki pokrojony w kostkę pomidor. Dodać przyprawy- po szczypcie każdej. Najlepiej kierować się smakiem.
Krok 2
Dusić na małym ogniu, aż odparuje nadmiar płynów, a pomidor utworzy gęsty sos. Dodać posiekaną bazylię. Spróbować i doprawić jeszcze ewentualnie do smaku sola i pieprzem.
Krok 3
Gdy sos mięsno-pomidorowy przestygnie rozłożyć go na placki tortilla. Placki złożyć- najlepiej w kopertę i grillować z obu stron, aż staną się chrupiące i ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej