Szybka zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zapiekanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę, pomidora i pieczarki pokrój w kostkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Cebule i pieczarki podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej