Szybka zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zapiekanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę, pomidora i pieczarki pokrój w kostkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Cebule i pieczarki podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaszanka w boczku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej