
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
200 gramów
150 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę, pomidora i pieczarki pokrój w kostkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Cebule i pieczarki podsmaż na oleju.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej