Filety z karmazyna na pikantnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z karmazyna na pikantnie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z karmazyna oczyść, skrop niewielką ilością oliwy i posyp marynatą Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, następnie posiekaj dymkę i podsmaż.

Krok 3

Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj chwile, nie dopuszczając do zbrązowienia czosnku.

Krok 4

Na patelnię wlej całą zawartość puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj rozgniatając pomidory.

Krok 5

Całość dopraw cukrem, chilli i świeżym sokiem z limonki, szczyptą soli, wymieszaj i duś ok. 10min do odparowania części płynu.

Krok 6

W międzyczasie grilluj filety z karmazyna po 3-5min z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym posypane posiekana kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej