Filety z karmazyna na pikantnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z karmazyna na pikantnie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z karmazyna oczyść, skrop niewielką ilością oliwy i posyp marynatą Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, następnie posiekaj dymkę i podsmaż.

Krok 3

Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj chwile, nie dopuszczając do zbrązowienia czosnku.

Krok 4

Na patelnię wlej całą zawartość puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj rozgniatając pomidory.

Krok 5

Całość dopraw cukrem, chilli i świeżym sokiem z limonki, szczyptą soli, wymieszaj i duś ok. 10min do odparowania części płynu.

Krok 6

W międzyczasie grilluj filety z karmazyna po 3-5min z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym posypane posiekana kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z karmazyna na pikantnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej