
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z karmazyna oczyść, skrop niewielką ilością oliwy i posyp marynatą Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, następnie posiekaj dymkę i podsmaż.
Krok 3
Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj chwile, nie dopuszczając do zbrązowienia czosnku.
Krok 4
Na patelnię wlej całą zawartość puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj rozgniatając pomidory.
Krok 5
Całość dopraw cukrem, chilli i świeżym sokiem z limonki, szczyptą soli, wymieszaj i duś ok. 10min do odparowania części płynu.
Krok 6
W międzyczasie grilluj filety z karmazyna po 3-5min z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym posypane posiekana kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej