
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z karmazyna oczyść, skrop niewielką ilością oliwy i posyp marynatą Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, następnie posiekaj dymkę i podsmaż.
Krok 3
Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj chwile, nie dopuszczając do zbrązowienia czosnku.
Krok 4
Na patelnię wlej całą zawartość puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj rozgniatając pomidory.
Krok 5
Całość dopraw cukrem, chilli i świeżym sokiem z limonki, szczyptą soli, wymieszaj i duś ok. 10min do odparowania części płynu.
Krok 6
W międzyczasie grilluj filety z karmazyna po 3-5min z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym posypane posiekana kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej