
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z karmazyna oczyść, skrop niewielką ilością oliwy i posyp marynatą Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, następnie posiekaj dymkę i podsmaż.
Krok 3
Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj chwile, nie dopuszczając do zbrązowienia czosnku.
Krok 4
Na patelnię wlej całą zawartość puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj rozgniatając pomidory.
Krok 5
Całość dopraw cukrem, chilli i świeżym sokiem z limonki, szczyptą soli, wymieszaj i duś ok. 10min do odparowania części płynu.
Krok 6
W międzyczasie grilluj filety z karmazyna po 3-5min z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym posypane posiekana kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej