
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw na kilka minut w zimne miejsce.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulkę i czosnek, z papryczek usuń pestki i potnij na drobne kawałki.
Krok 3
Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut i duś przez chwilę.
Krok 4
Filety rybne przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy i obłóż podsmażonymi kawałkami warzyw. Wierzch przykryj kawałkiem folii aluminiowej.
Krok 5
Piecz w temperaturze 250 stopni przez 20-25 minut. Przed podaniem udekoruj smaczną rybę posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























