
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw na kilka minut w zimne miejsce.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulkę i czosnek, z papryczek usuń pestki i potnij na drobne kawałki.
Krok 3
Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut i duś przez chwilę.
Krok 4
Filety rybne przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy i obłóż podsmażonymi kawałkami warzyw. Wierzch przykryj kawałkiem folii aluminiowej.
Krok 5
Piecz w temperaturze 250 stopni przez 20-25 minut. Przed podaniem udekoruj smaczną rybę posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej