Smaczna ryba z kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw na kilka minut w zimne miejsce.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulkę i czosnek, z papryczek usuń pestki i potnij na drobne kawałki.

Krok 3

Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut i duś przez chwilę.

Krok 4

Filety rybne przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy i obłóż podsmażonymi kawałkami warzyw. Wierzch przykryj kawałkiem folii aluminiowej.

Krok 5

Piecz w temperaturze 250 stopni przez 20-25 minut. Przed podaniem udekoruj smaczną rybę posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej