
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw na kilka minut w zimne miejsce.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulkę i czosnek, z papryczek usuń pestki i potnij na drobne kawałki.
Krok 3
Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut i duś przez chwilę.
Krok 4
Filety rybne przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy i obłóż podsmażonymi kawałkami warzyw. Wierzch przykryj kawałkiem folii aluminiowej.
Krok 5
Piecz w temperaturze 250 stopni przez 20-25 minut. Przed podaniem udekoruj smaczną rybę posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej