Smaczna ryba z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ryba z kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw na kilka minut w zimne miejsce.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulkę i czosnek, z papryczek usuń pestki i potnij na drobne kawałki.

Krok 3

Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut i duś przez chwilę.

Krok 4

Filety rybne przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy i obłóż podsmażonymi kawałkami warzyw. Wierzch przykryj kawałkiem folii aluminiowej.

Krok 5

Piecz w temperaturze 250 stopni przez 20-25 minut. Przed podaniem udekoruj smaczną rybę posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ryba z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej