Dorsz po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz po niemiecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

1 sztuka

null

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

6 łyżek

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę z połowy.

Krok 2

Na dużej patelnię wrzuć posiekaną drobno cebulę i łodygi natki pietruszki, ziele angielskie, ziarna pieprzu, goździk, liść laurowy i skórkę z cytryny.

Krok 3

Zalej wszystko wodą i duś na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Ułóż filety na talerzu i polej sokiem z cytryny. Odstaw na czas duszenia wywaru. Po 20 minutach włóż filety na patelnię.

Krok 5

Przykrywamy i dusimy wszystko razem na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 6

1 szklankę wywaru przelewamy z patelni do rondla i gotujemy by połowa wyparowała. Dodaj musztardę, dokładnie wymieszaj i dodaj masło, cały czas mieszając trzepaczką. Przypraw pieprzem i solą.

Krok 7

Gdy rybę będzie już miękka polewamy sosem. Pozostałą część sosu wlej do dzbanka.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
16 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej