
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
null
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
6 łyżek
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę z połowy.
Krok 2
Na dużej patelnię wrzuć posiekaną drobno cebulę i łodygi natki pietruszki, ziele angielskie, ziarna pieprzu, goździk, liść laurowy i skórkę z cytryny.
Krok 3
Zalej wszystko wodą i duś na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 4
Ułóż filety na talerzu i polej sokiem z cytryny. Odstaw na czas duszenia wywaru. Po 20 minutach włóż filety na patelnię.
Krok 5
Przykrywamy i dusimy wszystko razem na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 6
1 szklankę wywaru przelewamy z patelni do rondla i gotujemy by połowa wyparowała. Dodaj musztardę, dokładnie wymieszaj i dodaj masło, cały czas mieszając trzepaczką. Przypraw pieprzem i solą.
Krok 7
Gdy rybę będzie już miękka polewamy sosem. Pozostałą część sosu wlej do dzbanka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej