Kasza jęczmjenna z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jęczmjenna z kurczakiem

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 szczypty

6 sztuk

1 sztuka

4 szczypty

1 łyżka

1 pęczek

7 łyżek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy kaszę.

Krok 2

Kurczaka kroimy i marynujemy przez 10 min w sosie sojowym i miodzie.

Krok 3

Na patelni smażymy cebulę i pora.

Krok 4

Gdy będą miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię.

Krok 5

Gdy wszystko będzie już miękkie, przekładamy warzywa z patelni do miski.

Krok 6

Na tej samej patelni smażymy kurczaka z marynatą.

Krok 7

Dodajemy kaszę oraz warzywa.

Krok 8

Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej