Kasza jęczmjenna z kurczakiem

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

7 łyżek

4 szczypty

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy kaszę.

Krok 2

Kurczaka kroimy i marynujemy przez 10 min w sosie sojowym i miodzie.

Krok 3

Na patelni smażymy cebulę i pora.

Krok 4

Gdy będą miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię.

Krok 5

Gdy wszystko będzie już miękkie, przekładamy warzywa z patelni do miski.

Krok 6

Na tej samej patelni smażymy kurczaka z marynatą.

Krok 7

Dodajemy kaszę oraz warzywa.

Krok 8

Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej