
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 szczypty
6 sztuk
1 sztuka
4 szczypty
1 łyżka
1 pęczek
7 łyżek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy kaszę.
Krok 2
Kurczaka kroimy i marynujemy przez 10 min w sosie sojowym i miodzie.
Krok 3
Na patelni smażymy cebulę i pora.
Krok 4
Gdy będą miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię.
Krok 5
Gdy wszystko będzie już miękkie, przekładamy warzywa z patelni do miski.
Krok 6
Na tej samej patelni smażymy kurczaka z marynatą.
Krok 7
Dodajemy kaszę oraz warzywa.
Krok 8
Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej