Kasza jęczmjenna z kurczakiem

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

7 łyżek

4 szczypty

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy kaszę.

Krok 2

Kurczaka kroimy i marynujemy przez 10 min w sosie sojowym i miodzie.

Krok 3

Na patelni smażymy cebulę i pora.

Krok 4

Gdy będą miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię.

Krok 5

Gdy wszystko będzie już miękkie, przekładamy warzywa z patelni do miski.

Krok 6

Na tej samej patelni smażymy kurczaka z marynatą.

Krok 7

Dodajemy kaszę oraz warzywa.

Krok 8

Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej