Kasza jęczmjenna z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jęczmjenna z kurczakiem

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 szczypty

6 sztuk

1 sztuka

4 szczypty

1 łyżka

1 pęczek

7 łyżek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy kaszę.

Krok 2

Kurczaka kroimy i marynujemy przez 10 min w sosie sojowym i miodzie.

Krok 3

Na patelni smażymy cebulę i pora.

Krok 4

Gdy będą miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię.

Krok 5

Gdy wszystko będzie już miękkie, przekładamy warzywa z patelni do miski.

Krok 6

Na tej samej patelni smażymy kurczaka z marynatą.

Krok 7

Dodajemy kaszę oraz warzywa.

Krok 8

Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jęczmjenna z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej