
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 szczypty
6 sztuk
1 sztuka
4 szczypty
1 łyżka
1 pęczek
7 łyżek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy kaszę.
Krok 2
Kurczaka kroimy i marynujemy przez 10 min w sosie sojowym i miodzie.
Krok 3
Na patelni smażymy cebulę i pora.
Krok 4
Gdy będą miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię.
Krok 5
Gdy wszystko będzie już miękkie, przekładamy warzywa z patelni do miski.
Krok 6
Na tej samej patelni smażymy kurczaka z marynatą.
Krok 7
Dodajemy kaszę oraz warzywa.
Krok 8
Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej