Kiełbaski norymberskie z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski norymberskie z kapustą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

5 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy.

Krok 2

Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli.

Krok 3

Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Ją również dodajemy do cebuli razem z kiełbaskami.

Krok 4

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat i dusimy około 40 minut pod przykryciem podlewając od czasu bulionem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej