
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
250 mililitrów
500 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy.
Krok 2
Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli.
Krok 3
Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Ją również dodajemy do cebuli razem z kiełbaskami.
Krok 4
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat i dusimy około 40 minut pod przykryciem podlewając od czasu bulionem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej