Kiełbaski norymberskie z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski norymberskie z kapustą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

5 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy.

Krok 2

Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli.

Krok 3

Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Ją również dodajemy do cebuli razem z kiełbaskami.

Krok 4

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat i dusimy około 40 minut pod przykryciem podlewając od czasu bulionem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej