Zawijany boczek

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

2

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

10 sztuk

5 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!

Krok 2

Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.

Krok 3

Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.

Krok 4

Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.

Krok 5

Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej