Składniki
5 łyżek
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!
Krok 2
Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.
Krok 3
Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.
Krok 4
Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.
Krok 5
Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej