Zawijany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijany boczek

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!

Krok 2

Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.

Krok 3

Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.

Krok 4

Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.

Krok 5

Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej