Zawijany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijany boczek

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

10 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!

Krok 2

Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.

Krok 3

Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.

Krok 4

Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.

Krok 5

Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej