
Składniki
5 łyżek
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!
Krok 2
Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.
Krok 3
Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.
Krok 4
Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.
Krok 5
Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej