Zawijany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zawijany boczek

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!

Krok 2

Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.

Krok 3

Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.

Krok 4

Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.

Krok 5

Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej