
Składniki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
300 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis na leczo z parówkami zacznij od pokrojenia składników. Pokrój 400 gramów parówek w grubsze plasterki. Przejdź do warzyw. 100 gramów pomidorków koktajlowych przekrój na pół, żółtą paprykę pokrój w kostkę, a bakłażana i dwie czerwone cebule – w półplastry. Później zajmij się ryżem. Zagotuj w garnku wodę, wsyp do niej ryż i gotuj według zaleceń, które znajdziesz na opakowaniu.

Krok 2
Przygotuj jeszcze jeden garnek, w którym przyrządzisz właściwe danie. Na jego dnie rozgrzej 300 mililitrów oleju. Podsmaż na nim pokrojoną czerwoną cebulę oraz parówki.

Krok 3
Jeśli kawałki parówek i cebula już nieco się zarumieniły, to znaczy, że pora dodać do garnka pozostałe warzywa, czyli bakłażana, żółtą paprykę i pomidorki koktajlowe. Smaż całość przez kilka minut.

Krok 4
Następnie przygotuj miarkę kuchenną lub duży kubek. Nalej do niego 250 mililitrów wody i wsyp zawartość opakowania Fix Leczo Knorr. Dokładnie wymieszaj. wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Krok 5
Mieszaninę wlej do garnka z warzywami i parówkami. Gotuj całość jeszcze przez 5 minut. Podawaj domowe leczo z parówkami wraz z ugotowanym ryżem.


Dobra rada:
Jeśli lubisz świeże zioła, możesz dodać do leczo z parówkami posiekaną bazylię lub natkę pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo z parówkami
Chyba każdy z nas wie, że podstawą leczo są różnego rodzaju warzywa. W tym przypadku wyznajemy zasadę – im więcej, tym lepiej! Zaopatrz się w bakłażana, paprykę, cebulę i pomidorki koktajlowe. W naszej wersji leczo kolejnym składnikiem są również parówki. Być może nie próbowaliście jeszcze tej potrawy w takim wydaniu, ale uwierzcie, że smakuje naprawdę dobrze! Mamy nadzieję, że sami się o tym przekonacie! Za bazę naszego leczo z parówkami posłuży Wam Knorr Fix Leczo. Dodanie tego produktu usprawni proces gotowania i pozwoli uzyskać doskonałe efekty. Koniecznie spróbujcie naszej propozycji na leczo z parówek i cieszcie się pysznym posiłkiem. Po wszystkim podzielcie się z nami swoimi wrażeniami w komentarzach. Smacznego!
Dla kogo?
Czy są z nami fani mięsnych potraw? Jeżeli tak, to koniecznie spróbujcie naszej propozycji na smaczne leczo z parówkami. Ta wersja zajmie Wam zaledwie pół godziny. Jeśli nie lubicie spędzać w kuchni zbyt dużo czasu, to domowe leczo z parówkami będzie idealne!
Na jaką okazję?
Nasz przepis na leczo z parówkami pozwoli Wam przyrządzić potrawę dla 4 osób, co czyni je idealnym daniem na rodzinny obiad lub przyjęcie dla najbliższych przyjaciół. A może jecie obiady w pracy, lecz ostatnio czujecie, że brakuje im różnorodności? Zabierzcie leczo z parówkami w lunchboksie! Ta potrawa sprawdzi się idealnie nie tylko jako propozycja obiadowa, ale także jako kolacja.
Czy wiesz, że?
Węgrzy tradycyjne leczo jedzą zazwyczaj ze świeżym pieczywem. Możecie podawać danie z różnymi dodatkami, my w szczególności polecamy Wam ugotowany ryż. Jeżeli jednak wolicie ziemniaki lub kaszę, to równie dobrze się sprawdzą.
Dla urozmaicenia:
Lubicie zioła? Jeżeli tak, to możecie uzupełnić przepis na leczo z parówkami o kilka nadprogramowych składników. My polecamy Wam dodanie do domowego leczo z parówkami posiekanej bazylii i natki pietruszki. Znakomity smak – gwarantowany! Dodatkowe zioła pozwolą na uzyskanie intensywniejszego aromatu.