Leczo z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z parówkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

300 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki pokrój w grubsze plasterki, bakłażana i cebulę w półplastry, paprykę w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Ryż ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Leczo z parówkami - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę wraz z parówkami.

Leczo z parówkami - Krok 2

Krok 3

Gdy się zarumienią dodaj pozostałe warzywa i całość smaż kilka minut.

Leczo z parówkami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr leczo wymieszaj z 250 ml wody.

Leczo z parówkami - Krok 4

Krok 5

Wlej do garnka, całość gotuj jeszcze 5 min. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Leczo z parówkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz świeże zioła możesz dodać do dania posiekaną bazylię lub natkę pietruszki. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z parówkamiLeczo z parówkami

Czy są z nami fani mięsnych potraw? Jeżeli tak, to koniecznie spróbujcie naszej propozycji na smaczne leczo z parówkami. Ta wersja zajmie Wam zaledwie pół godziny! Jeśli nie spędzacie w kuchni zbyt dużo czasu, to jest to danie idealne! Nasz przepis na leczo z parówkami pozwoli przyrządzić Wam potrawę dla 4 osób. Chyba każdy z nas wie, że podstawą leczo są różnego rodzaju warzywa. W tym przypadku wyznajemy zasadę – im więcej, tym lepiej! Zaopatrzcie się w bakłażana, paprykę, cebulę i pomidorki koktajlowe. W naszej wersji leczo kolejnym składnikiem są również parówki. Być może nie próbowaliście jeszcze tej potrawy w takim wydaniu, ale uwierzcie, że smakuje naprawdę dobrze! Mamy nadzieję, że sami się o tym przekonacie! Za bazę naszego leczo z parówkami posłuży Wam Knorr Fix Leczo. Dodanie tego produktu usprawni proces gotowania i pozwoli uzyskać doskonałe efekty. Lubicie zioła? Jeżeli tak, to możecie przygotować kilka nadprogramowych składników. My polecamy Wam dodanie do domowego leczo z parówkami posiekanej bazylii i natki pietruszki. Znakomity smak – gwarantowany! Dodatkowe zioła pozwolą na uzyskanie intensywniejszego aromatu. Na jaką okazję podawać leczo z parówkami? Ta potrawa sprawdzi się idealnie jako propozycja obiadowa lub kolacja. Możecie podawać danie z różnymi dodatkami, my w szczególności polecamy Wam ugotowany ryż. Jeżeli jednak wolicie ziemniaki lub kaszę, to równie dobrze się sprawdzą. Koniecznie spróbujcie naszej propozycji na leczo z parówek i cieszcie się pysznym posiłkiem. Po wszystkim podzielcie się z nami swoimi wrażeniami w komentarzach. Smacznego!