Leczo z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z parówkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

300 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki pokrój w grubsze plasterki, bakłażana i cebulę w półplastry, paprykę w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Ryż ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Leczo z parówkami - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę wraz z parówkami.

Leczo z parówkami - Krok 2

Krok 3

Gdy się zarumienią dodaj pozostałe warzywa i całość smaż kilka minut.

Leczo z parówkami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr leczo wymieszaj z 250 ml wody.

Leczo z parówkami - Krok 4

Krok 5

Wlej do garnka, całość gotuj jeszcze 5 min. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Leczo z parówkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz świeże zioła możesz dodać do dania posiekaną bazylię lub natkę pietruszki. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej