Leczo z parówkami – domowe: przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Leczo z parówkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

300 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na leczo z parówkami zacznij od pokrojenia składników. Pokrój 400 gramów parówek w grubsze plasterki. Przejdź do warzyw. 100 gramów pomidorków koktajlowych przekrój na pół, żółtą paprykę pokrój w kostkę, a bakłażana i dwie czerwone cebule – w półplastry. Później zajmij się ryżem. Zagotuj w garnku wodę, wsyp do niej ryż i gotuj według zaleceń, które znajdziesz na opakowaniu.

Leczo z parówkami - Krok 1

Krok 2

Przygotuj jeszcze jeden garnek, w którym przyrządzisz właściwe danie. Na jego dnie rozgrzej 300 mililitrów oleju. Podsmaż na nim pokrojoną czerwoną cebulę oraz parówki.

Leczo z parówkami - Krok 2

Krok 3

Jeśli kawałki parówek i cebula już nieco się zarumieniły, to znaczy, że pora dodać do garnka pozostałe warzywa, czyli bakłażana, żółtą paprykę i pomidorki koktajlowe. Smaż całość przez kilka minut.

Leczo z parówkami - Krok 3

Krok 4

Następnie przygotuj miarkę kuchenną lub duży kubek. Nalej do niego 250 mililitrów wody i wsyp zawartość opakowania Fix Leczo Knorr. Dokładnie wymieszaj. wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Leczo z parówkami - Krok 4

Krok 5

Mieszaninę wlej do garnka z warzywami i parówkami. Gotuj całość jeszcze przez 5 minut. Podawaj domowe leczo z parówkami wraz z ugotowanym ryżem.

Leczo z parówkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz świeże zioła, możesz dodać do leczo z parówkami posiekaną bazylię lub natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z parówkamiLeczo z parówkami

Chyba każdy z nas wie, że podstawą leczo są różnego rodzaju warzywa. W tym przypadku wyznajemy zasadę – im więcej, tym lepiej! Zaopatrz się w bakłażana, paprykę, cebulę i pomidorki koktajlowe. W naszej wersji leczo kolejnym składnikiem są również parówki. Być może nie próbowaliście jeszcze tej potrawy w takim wydaniu, ale uwierzcie, że smakuje naprawdę dobrze! Mamy nadzieję, że sami się o tym przekonacie! Za bazę naszego leczo z parówkami posłuży Wam Knorr Fix Leczo. Dodanie tego produktu usprawni proces gotowania i pozwoli uzyskać doskonałe efekty. Koniecznie spróbujcie naszej propozycji na leczo z parówek i cieszcie się pysznym posiłkiem. Po wszystkim podzielcie się z nami swoimi wrażeniami w komentarzach. Smacznego!

Dla kogo?

Czy są z nami fani mięsnych potraw? Jeżeli tak, to koniecznie spróbujcie naszej propozycji na smaczne leczo z parówkami. Ta wersja zajmie Wam zaledwie pół godziny. Jeśli nie lubicie spędzać w kuchni zbyt dużo czasu, to domowe leczo z parówkami będzie idealne!

Na jaką okazję?

Nasz przepis na leczo z parówkami pozwoli Wam przyrządzić potrawę dla 4 osób, co czyni je idealnym daniem na rodzinny obiad lub przyjęcie dla najbliższych przyjaciół. A może jecie obiady w pracy, lecz ostatnio czujecie, że brakuje im różnorodności? Zabierzcie leczo z parówkami w lunchboksie! Ta potrawa sprawdzi się idealnie nie tylko jako propozycja obiadowa, ale także jako kolacja.

Czy wiesz, że?

Węgrzy tradycyjne leczo jedzą zazwyczaj ze świeżym pieczywem. Możecie podawać danie z różnymi dodatkami, my w szczególności polecamy Wam ugotowany ryż. Jeżeli jednak wolicie ziemniaki lub kaszę, to równie dobrze się sprawdzą.

Dla urozmaicenia:

Lubicie zioła? Jeżeli tak, to możecie uzupełnić przepis na leczo z parówkami o kilka nadprogramowych składników. My polecamy Wam dodanie do domowego leczo z parówkami posiekanej bazylii i natki pietruszki. Znakomity smak – gwarantowany! Dodatkowe zioła pozwolą na uzyskanie intensywniejszego aromatu.