Składniki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
400 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Tofu pokrój na kosteczki, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 3
Cebulę i czosnek zeszklij na oleju, a następnie wrzuć tofu. Smaż przez ok. 3 minuty.
Krok 4
Fasolce obetnij końcówki, a resztę pokrój i wrzuć do tofu razem z przyprawami. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i zalej wszystko bulionem.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aby fasolka była miękka.
Krok 1
Kostkę Knorr zagotuj z 500ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej