Fasolka szparagowa z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa z tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Tofu pokrój na kosteczki, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij na oleju, a następnie wrzuć tofu. Smaż przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Fasolce obetnij końcówki, a resztę pokrój i wrzuć do tofu razem z przyprawami. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i zalej wszystko bulionem.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aby fasolka była miękka.

Krok 1

Kostkę Knorr zagotuj z 500ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej