Fasolka szparagowa z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa z tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Tofu pokrój na kosteczki, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij na oleju, a następnie wrzuć tofu. Smaż przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Fasolce obetnij końcówki, a resztę pokrój i wrzuć do tofu razem z przyprawami. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i zalej wszystko bulionem.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aby fasolka była miękka.

Krok 1

Kostkę Knorr zagotuj z 500ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej