
Składniki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
400 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Tofu pokrój na kosteczki, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 3
Cebulę i czosnek zeszklij na oleju, a następnie wrzuć tofu. Smaż przez ok. 3 minuty.
Krok 4
Fasolce obetnij końcówki, a resztę pokrój i wrzuć do tofu razem z przyprawami. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i zalej wszystko bulionem.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aby fasolka była miękka.
Krok 1
Kostkę Knorr zagotuj z 500ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej

































