
Składniki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
400 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Tofu pokrój na kosteczki, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 3
Cebulę i czosnek zeszklij na oleju, a następnie wrzuć tofu. Smaż przez ok. 3 minuty.
Krok 4
Fasolce obetnij końcówki, a resztę pokrój i wrzuć do tofu razem z przyprawami. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i zalej wszystko bulionem.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aby fasolka była miękka.
Krok 1
Kostkę Knorr zagotuj z 500ml wody tak aby powstał esencjonalny bulion.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej