
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
5 łyżek
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
3 sztuki
70 dekagramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki i czosnek posiekaj.
Krok 2
Do dużej miski włóż umyte i osuszone mięso, wbij jajka, wsyp mąkę, dodaj czosnek, szalotki, chili oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Zwilż dłonie i z masy mięsnej formuj małe kulki.
Krok 4
W głębokim rondlu mocno rozgrzej olej i smaż w nim partiami kulki. Zrumienione na złoto kulki wyławiaj łyżką cedzakową.
Krok 5
Nabijaj je ciasno jeszcze gorące po cztery sztuki na drewniane patyczki grillowe. Podawaj z ryżem i dipem do maczania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej