Mięsne kulki z chilli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

3 sztuki

70 dekagramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i czosnek posiekaj.

Krok 2

Do dużej miski włóż umyte i osuszone mięso, wbij jajka, wsyp mąkę, dodaj czosnek, szalotki, chili oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zwilż dłonie i z masy mięsnej formuj małe kulki.

Krok 4

W głębokim rondlu mocno rozgrzej olej i smaż w nim partiami kulki. Zrumienione na złoto kulki wyławiaj łyżką cedzakową.

Krok 5

Nabijaj je ciasno jeszcze gorące po cztery sztuki na drewniane patyczki grillowe. Podawaj z ryżem i dipem do maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej