Mięsne kulki z chilli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

3 sztuki

70 dekagramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i czosnek posiekaj.

Krok 2

Do dużej miski włóż umyte i osuszone mięso, wbij jajka, wsyp mąkę, dodaj czosnek, szalotki, chili oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zwilż dłonie i z masy mięsnej formuj małe kulki.

Krok 4

W głębokim rondlu mocno rozgrzej olej i smaż w nim partiami kulki. Zrumienione na złoto kulki wyławiaj łyżką cedzakową.

Krok 5

Nabijaj je ciasno jeszcze gorące po cztery sztuki na drewniane patyczki grillowe. Podawaj z ryżem i dipem do maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa krem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej