Mięsne kulki z chilli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

3 sztuki

70 dekagramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i czosnek posiekaj.

Krok 2

Do dużej miski włóż umyte i osuszone mięso, wbij jajka, wsyp mąkę, dodaj czosnek, szalotki, chili oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zwilż dłonie i z masy mięsnej formuj małe kulki.

Krok 4

W głębokim rondlu mocno rozgrzej olej i smaż w nim partiami kulki. Zrumienione na złoto kulki wyławiaj łyżką cedzakową.

Krok 5

Nabijaj je ciasno jeszcze gorące po cztery sztuki na drewniane patyczki grillowe. Podawaj z ryżem i dipem do maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej