Syrop cebulowo - grejpfrtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syrop cebulowo - grejpfrtowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 łyżek

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obieramy . Cebule kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę . Grejpfruty sparzamy i obieramy .Usuwamy białą błonę . Owoce dzielimy na cząstki i kroimy w małe kawałki .

Krok 2

Grejpfruty , cebulę i czosnek posypujemy cukrem . Ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków , aż puszczą sok . Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce , by cukier się rozpuścił . Następnie przekładamy do słoika o pojemności około 1 litra . Wstawiamy do lodówki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej