Syrop cebulowo - grejpfrtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syrop cebulowo - grejpfrtowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 łyżek

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obieramy . Cebule kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę . Grejpfruty sparzamy i obieramy .Usuwamy białą błonę . Owoce dzielimy na cząstki i kroimy w małe kawałki .

Krok 2

Grejpfruty , cebulę i czosnek posypujemy cukrem . Ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków , aż puszczą sok . Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce , by cukier się rozpuścił . Następnie przekładamy do słoika o pojemności około 1 litra . Wstawiamy do lodówki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej