
Składniki
50 dekagramów
5 łyżek
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek obieramy . Cebule kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę . Grejpfruty sparzamy i obieramy .Usuwamy białą błonę . Owoce dzielimy na cząstki i kroimy w małe kawałki .
Krok 2
Grejpfruty , cebulę i czosnek posypujemy cukrem . Ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków , aż puszczą sok . Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce , by cukier się rozpuścił . Następnie przekładamy do słoika o pojemności około 1 litra . Wstawiamy do lodówki .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























