Syrop cebulowo - grejpfrtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syrop cebulowo - grejpfrtowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 łyżek

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obieramy . Cebule kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę . Grejpfruty sparzamy i obieramy .Usuwamy białą błonę . Owoce dzielimy na cząstki i kroimy w małe kawałki .

Krok 2

Grejpfruty , cebulę i czosnek posypujemy cukrem . Ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków , aż puszczą sok . Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce , by cukier się rozpuścił . Następnie przekładamy do słoika o pojemności około 1 litra . Wstawiamy do lodówki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej