Syrop cebulowo - grejpfrtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syrop cebulowo - grejpfrtowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 łyżek

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obieramy . Cebule kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę . Grejpfruty sparzamy i obieramy .Usuwamy białą błonę . Owoce dzielimy na cząstki i kroimy w małe kawałki .

Krok 2

Grejpfruty , cebulę i czosnek posypujemy cukrem . Ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków , aż puszczą sok . Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce , by cukier się rozpuścił . Następnie przekładamy do słoika o pojemności około 1 litra . Wstawiamy do lodówki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syrop cebulowo - grejpfrtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej