Brokuły i kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły i kebab

Autor: Margozonta

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

25 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie gotujemy brokuły. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Piersi z kurczaka (jedna podwójna lub dwie pojedyncze) kroimy w kostkę, łączymy z przyprawą Kebab Knorr i smażymy.

Krok 2

Przygotowujemy sos czosnkowy. Łączymy Fix Knorr z sosem czosnkowym, 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu. Ser żółty ścieramy na tarce.

Krok 3

W prostokątnej blaszce układamy kolejno warstwami: makaron, pierś z kurczaka, polewając go sosem czosnkowym, makaron, brokuły, makaron i starty żółty ser. Wstawiamy do piekarnika na ok.15-20 minut na 180 stopni. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej