Brokuły i kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły i kebab

Autor: Margozonta

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

25 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie gotujemy brokuły. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Piersi z kurczaka (jedna podwójna lub dwie pojedyncze) kroimy w kostkę, łączymy z przyprawą Kebab Knorr i smażymy.

Krok 2

Przygotowujemy sos czosnkowy. Łączymy Fix Knorr z sosem czosnkowym, 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu. Ser żółty ścieramy na tarce.

Krok 3

W prostokątnej blaszce układamy kolejno warstwami: makaron, pierś z kurczaka, polewając go sosem czosnkowym, makaron, brokuły, makaron i starty żółty ser. Wstawiamy do piekarnika na ok.15-20 minut na 180 stopni. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej