Steki z miecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z miecznika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż. Kapary osącz.

Krok 2

W misce zmieszaj sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Następnie ubijaj, aż lekko zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj kapary.

Krok 4

Steki usmaż na dużej patelni, po czym przełóż rybę do innego naczynia.

Krok 5

Na patelnię wlej połowę sosu i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wątróbka drobiowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej