
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
0.3 szklanki
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż. Kapary osącz.
Krok 2
W misce zmieszaj sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Następnie ubijaj, aż lekko zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj kapary.
Krok 4
Steki usmaż na dużej patelni, po czym przełóż rybę do innego naczynia.
Krok 5
Na patelnię wlej połowę sosu i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej