
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
0.3 szklanki
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż. Kapary osącz.
Krok 2
W misce zmieszaj sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Następnie ubijaj, aż lekko zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj kapary.
Krok 4
Steki usmaż na dużej patelni, po czym przełóż rybę do innego naczynia.
Krok 5
Na patelnię wlej połowę sosu i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej