Steki z miecznika

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż. Kapary osącz.

Krok 2

W misce zmieszaj sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Następnie ubijaj, aż lekko zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj kapary.

Krok 4

Steki usmaż na dużej patelni, po czym przełóż rybę do innego naczynia.

Krok 5

Na patelnię wlej połowę sosu i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej