Steki z miecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z miecznika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

0.3 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż. Kapary osącz.

Krok 2

W misce zmieszaj sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Następnie ubijaj, aż lekko zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj kapary.

Krok 4

Steki usmaż na dużej patelni, po czym przełóż rybę do innego naczynia.

Krok 5

Na patelnię wlej połowę sosu i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z miecznika  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej