
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
0.3 szklanki
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż. Kapary osącz.
Krok 2
W misce zmieszaj sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Następnie ubijaj, aż lekko zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj kapary.
Krok 4
Steki usmaż na dużej patelni, po czym przełóż rybę do innego naczynia.
Krok 5
Na patelnię wlej połowę sosu i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej