Marynowana wołowina z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana wołowina z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół, chili pokrój w plasterki, czosnek, imbir i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Medaliony wołowe wraz z pieczarkami przełóż do miski. Dodaj połowę oliwy, sól i pierz. Następnie grilluj po kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Pozostałe składniki (chili, kolendrę, czosnek i imbir) przełóż do miski, wlej pozostałą oliwę i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4

Gdy mięso będzie usmażone, przełóż je wraz z pieczarkami do miski z marynatą. Wymieszaj i odstaw mięso na kilka minut, aby przeszło marynatą. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej