Marynowana wołowina z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marynowana wołowina z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół, chili pokrój w plasterki, czosnek, imbir i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Medaliony wołowe wraz z pieczarkami przełóż do miski. Dodaj połowę oliwy, sól i pierz. Następnie grilluj po kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Pozostałe składniki (chili, kolendrę, czosnek i imbir) przełóż do miski, wlej pozostałą oliwę i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4

Gdy mięso będzie usmażone, przełóż je wraz z pieczarkami do miski z marynatą. Wymieszaj i odstaw mięso na kilka minut, aby przeszło marynatą. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej