Marynowana wołowina z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana wołowina z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół, chili pokrój w plasterki, czosnek, imbir i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Medaliony wołowe wraz z pieczarkami przełóż do miski. Dodaj połowę oliwy, sól i pierz. Następnie grilluj po kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Pozostałe składniki (chili, kolendrę, czosnek i imbir) przełóż do miski, wlej pozostałą oliwę i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4

Gdy mięso będzie usmażone, przełóż je wraz z pieczarkami do miski z marynatą. Wymieszaj i odstaw mięso na kilka minut, aby przeszło marynatą. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalifornia rolls
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej