Marynowana wołowina z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana wołowina z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół, chili pokrój w plasterki, czosnek, imbir i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Medaliony wołowe wraz z pieczarkami przełóż do miski. Dodaj połowę oliwy, sól i pierz. Następnie grilluj po kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Pozostałe składniki (chili, kolendrę, czosnek i imbir) przełóż do miski, wlej pozostałą oliwę i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4

Gdy mięso będzie usmażone, przełóż je wraz z pieczarkami do miski z marynatą. Wymieszaj i odstaw mięso na kilka minut, aby przeszło marynatą. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane papryczki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej