
Składniki
60 gramów
50 gramów
50 gramów
60 gramów
1 sztuka
10 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.
Krok 2
Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.
Krok 3
Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.
Krok 4
Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.
Krok 5
Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej