
Składniki
60 gramów
50 gramów
50 gramów
60 gramów
1 sztuka
10 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.
Krok 2
Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.
Krok 3
Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.
Krok 4
Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.
Krok 5
Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































