
Składniki
60 gramów
50 gramów
50 gramów
60 gramów
1 sztuka
10 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.
Krok 2
Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.
Krok 3
Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.
Krok 4
Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.
Krok 5
Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej