Leniwe z bułką tartą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z bułką tartą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

50 gramów

50 gramów

60 gramów

1 sztuka

10 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 2

Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.

Krok 3

Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.

Krok 4

Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.

Krok 5

Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej