
Składniki
60 gramów
50 gramów
50 gramów
60 gramów
1 sztuka
10 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.
Krok 2
Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.
Krok 3
Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.
Krok 4
Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.
Krok 5
Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej