Leniwe z bułką tartą

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

200 gramów

10 gramów

60 gramów

60 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, twarogu, cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 2

Przygotowujemy w międzyczasie garnek pełen wrzącej wody.

Krok 3

Przygotowane kluski wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy kilka minut.

Krok 4

Przygotowujemy zasmażkę z masła i bułki tartej.

Krok 5

Kluski nakładamy na talerze, na wierzch wykładamy zasmażkę i posypujemy cukrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z bułką tartą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej