Kurczak z panierką o smaku kebaba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z panierką o smaku kebaba

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
846 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 4 porcje mięsa, rozbij je delikatnie tłuczkiem.

Krok 2

Kurczaka oprósz Fixem Knorr. Zamocz każdą porcję mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając ręką.

Krok 3

Smaż, aż panierka nabierze rumianego koloru. Mniejszą saszetkę przyprawy Kebab z sosem czosnkowym Knorr możesz wykorzystać do przygotowania dipu lub sosu do sałaty.

1

Opinie o przepisie

  • Angelika Loranc

    Angelika Loranc , 31.07.2015

    doskonały :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z panierką o smaku kebabaKurczak z panierką o smaku kebaba

Kurczak o smaku kebaba stanowi miłą odmianę od klasycznie przyrządzanej piersi z kurczaka. Aromatyczny i chrupiący... Palce lizać! To danie wyglądem przypomina tradycyjnego kotleta, ale różnicę między nimi poczujesz już po pierwszym kęsie. Kurczak o smaku kebaba ma bowiem charakterystyczny, lekko orientalny smak. Sekret jego powodzenia tkwi w panierce, do której dodane zostały typowe dla kuchni tureckiej zioła i przyprawy. Zamiast bułki tartej do panierowania mięsa możesz użyć płatków kukurydzianych, owsianych, ziaren sezamu, a nawet wiórków kokosowych. Na kotlety pod koniec smażenia połóż po grubym plastrze żółtego sera. Kurczak będzie dobrze smakować w połączeniu z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem. Przyrządź do niego sałatkę ze świeżych ogórków, pomidorów i czerwonej cebuli, doprawioną sosem winegret.