Kurczak z panierką o smaku kebaba przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak z panierką o smaku kebaba

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

806 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 4 porcje mięsa, rozbij je delikatnie tłuczkiem.

Kurczak z panierką o smaku kebaba - Krok 1

Krok 2

Kurczaka oprósz Fixem Knorr. Zamocz każdą porcję mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając ręką.

Kurczak z panierką o smaku kebaba - Krok 2

Krok 3

Smaż, aż panierka nabierze rumianego koloru. Mniejszą saszetkę przyprawy Kebab z sosem czosnkowym Knorr możesz wykorzystać do przygotowania dipu lub sosu do sałaty.

Kurczak z panierką o smaku kebaba - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Angelika Loranc

    Angelika Loranc , 31.07.2015

    doskonały :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z panierką o smaku kebaba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po myśliwsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z panierką o smaku kebabaKurczak z panierką o smaku kebaba

Kurczak o smaku kebaba stanowi miłą odmianę od klasycznie przyrządzanej piersi z kurczaka. Aromatyczny i chrupiący... Palce lizać! To danie wyglądem przypomina tradycyjnego kotleta, ale różnicę między nimi poczujesz już po pierwszym kęsie. Kurczak o smaku kebaba ma bowiem charakterystyczny, lekko orientalny smak. Sekret jego powodzenia tkwi w panierce, do której dodane zostały typowe dla kuchni tureckiej zioła i przyprawy. Zamiast bułki tartej do panierowania mięsa możesz użyć płatków kukurydzianych, owsianych, ziaren sezamu, a nawet wiórków kokosowych. Na kotlety pod koniec smażenia połóż po grubym plastrze żółtego sera. Kurczak będzie dobrze smakować w połączeniu z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem. Przyrządź do niego sałatkę ze świeżych ogórków, pomidorów i czerwonej cebuli, doprawioną sosem winegret.