
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj 4 porcje mięsa, rozbij je delikatnie tłuczkiem.
Krok 2
Kurczaka oprósz Fixem Knorr. Zamocz każdą porcję mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając ręką.
Krok 3
Smaż, aż panierka nabierze rumianego koloru. Mniejszą saszetkę przyprawy Kebab z sosem czosnkowym Knorr możesz wykorzystać do przygotowania dipu lub sosu do sałaty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z panierką o smaku kebaba
Kurczak o smaku kebaba stanowi miłą odmianę od klasycznie przyrządzanej piersi z kurczaka. Aromatyczny i chrupiący... Palce lizać! To danie wyglądem przypomina tradycyjnego kotleta, ale różnicę między nimi poczujesz już po pierwszym kęsie. Kurczak o smaku kebaba ma bowiem charakterystyczny, lekko orientalny smak. Sekret jego powodzenia tkwi w panierce, do której dodane zostały typowe dla kuchni tureckiej zioła i przyprawy. Zamiast bułki tartej do panierowania mięsa możesz użyć płatków kukurydzianych, owsianych, ziaren sezamu, a nawet wiórków kokosowych. Na kotlety pod koniec smażenia połóż po grubym plastrze żółtego sera. Kurczak będzie dobrze smakować w połączeniu z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem. Przyrządź do niego sałatkę ze świeżych ogórków, pomidorów i czerwonej cebuli, doprawioną sosem winegret.
























