Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj 4 porcje mięsa, rozbij je delikatnie tłuczkiem.
Krok 2
Kurczaka oprósz Fixem Knorr. Zamocz każdą porcję mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając ręką.
Krok 3
Smaż, aż panierka nabierze rumianego koloru. Mniejszą saszetkę przyprawy Kebab z sosem czosnkowym Knorr możesz wykorzystać do przygotowania dipu lub sosu do sałaty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z panierką o smaku kebaba
Kurczak o smaku kebaba stanowi miłą odmianę od klasycznie przyrządzanej piersi z kurczaka. Aromatyczny i chrupiący... Palce lizać! To danie wyglądem przypomina tradycyjnego kotleta, ale różnicę między nimi poczujesz już po pierwszym kęsie. Kurczak o smaku kebaba ma bowiem charakterystyczny, lekko orientalny smak. Sekret jego powodzenia tkwi w panierce, do której dodane zostały typowe dla kuchni tureckiej zioła i przyprawy. Zamiast bułki tartej do panierowania mięsa możesz użyć płatków kukurydzianych, owsianych, ziaren sezamu, a nawet wiórków kokosowych. Na kotlety pod koniec smażenia połóż po grubym plastrze żółtego sera. Kurczak będzie dobrze smakować w połączeniu z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem. Przyrządź do niego sałatkę ze świeżych ogórków, pomidorów i czerwonej cebuli, doprawioną sosem winegret.